Tragedii și accidente navale

282
Tragedii și accidente navale - tragedii-1457373980.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 5 martie 2016, un elicopter al Gărzii de Coastă a SUA l-a preluat pe comandantul tancului petrolier suezmax "Almi Voyagaer", și l-a transportat la spital. Nava se afla în Atlantic, la aproximativ 360 de mile est de Cape May, Delaware Bay, Statele Unite ale Americii. Comandantul și-a rupt piciorul în circumstanțe neclare. Navă venise de la Saldanha SAR și se îndrepta spre Philadelphia, SUA.


Ferry-boat-ul "Kapan Wainami" a eșuat pe stânci în Wondama Bay, la nord de Papua, Indonezia, în după amiaza de 6 martie 2016. După un timp, mareea l-a ridicat de pe stânci și l-a aruncat pe țărm. Eșuarea a fost generată de o eroare de navigație. Cei 39 de pasageri și echipajul au ajuns în siguranță la mal, nefiind raportată nicio rănire. 


În dimineața de 6 martie 2016, la bordul cargoului de mărfuri generale "Alfa Sky", andocat în Ceuta, Spania, s-a produs o deversare de petrol, în timpul bunkerării. Cea mai mare parte a combustibilului vărsat a rămas pe puntea navei, dar au fost și scurgeri peste bord. A fost lansată operațiunea de depoluare. De asemenea, este în curs de desfășurare o anchetă.


Un marinar a fost ucis și alți trei au fost răniți după ce un incendiu a izbucnit la bordul portavionului indian "Viraat", aflat în Goa. Nava, care urmează să fie scoasă din exploatare, raportase o scurgere de combustibil și un incendiu minor într-una din camerele boilerelor, în după-amiaza de 6 martie 2016. 


Patru marinari au suferit leziuni corporale în lupta cu focul. Unul dintre ei, șeful mecanic Ashu Singh, este în stare critică după ce a inhalat gaze. El a fost transportat la Spitalul Naval din Goa, unde a suferit un stop cardiac și a decedat. Ceilalți trei marinari sunt sub tratament și în afara oricărui pericol. 


"Viraat"’ a servit mai întâi în Marina britanică, timp de peste 30 de ani, înainte de a fi cumpărat de India. El a fost introdus în Marina indiană în 1987, după ce a fost modernizat. Nava a luat la războiul din Insulele Falkland și a fost timp de peste un deceniu singurul portavion al Indiei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Martie 2016
Stire din Economie : Industriile mării - pe scurt
Sâmbătă, 05 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mările și oceanele lumii
Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mare
Luni, 29 Februarie 2016
Stire din Economie : Tragedie navală în Marea Galbenă
Pagina a fost generata in 0.4795 secunde