Incidente pe mările și oceanele lumii

282
1
Incidente pe mările și oceanele lumii - incidente-1457104533.jpg

Articole de la același autor

În după-amiaza zilei de 3 martie 2016, în timp ce se apropia de portul Zhanjiang, din sud-vestul provinciei Guangdong, China, nava bulk - carrier "Yannis Gorgias" a ieșit de pe șenalul navigabil și a eșuat. Vasul a fost repus în plutire cu ajutorul a două remorchere și dus la dană. Nu au fost raportate daune. Nava avea o încărcătură de potasiu.

x x x

Nava de pescuit "MVF Z90 Francine" a luat foc în după-amiaza de 2 martie 2016, în timp ce se afla la 32 mile sud de Lizard Point, în Canalul Mânecii. A fost lansată la apă o barcă de salvare. Un elicopter al Gărzii de Coastă a transportat la spital trei membri ai echipajului care au fost răniți. Alți trei marinari s-au intoxicat cu fum. Echipajul rămas la bord a reușit să stingă focul. Ulterior, nava s-a îndreptat spre portul Newlyn și a acostat.

x x x

În dimineața de 2 martie 2016, tancul de produse petroliere "Lizrix" a rămas fără propulsie în Canalul Mânecii, la 9 mile marine vest de Calais. Echipajul nu a reușit să pună motorul în funcțiune și, ca urmare, Centul de Salvare a ordonat ca nava să fie asistată de remorcherul "Abeille Languedoc". Vasul a fost remorcat spre Dover. În seara zilei de 2 martie tancul petrolier a ancorat în apropiere de Kingsdown, la nord de Dover.

x x x

Nava portcontainer "Kalliopi R C" a intrat în black-out (i s-a blocat motorul) pe 1 martie 2016, seara târziu, la scurt timp după plecarea din portul Le Havre, Franța. Echipajul a încercat toată noaptea, până a doua zi dimineață, să repună motorul în funcțiune, dar nu a reușit. Deoarece vremea începuse să se strice, Centrul de Salvare de la Jobourg a cerut operatorului navei să fie de acord ca nava să fie remorcată până în port. În ajutorul navei a fost trimis remorcherul de salvare "Abeille Liberte". 

Comentează știrea

Un cunoscator
6 martie 2016
Black-out

Cum adica a intrat in black-out si explicatia e ca i s-a blocat motorul? Asta e o mare tâmpenie...motorul principal asigura propulsia(si uneori are montat si un generator pe ax) iar auxiliarele electricitatea necesara navei.black-out= lipsa de curent nu motor blocat.Iar expresia motor blocat..e la fel de rara ca un unicorn ;)

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mare
Luni, 29 Februarie 2016
Stire din Economie : Tragedie navală în Marea Galbenă
Miercuri, 24 Februarie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mare
Pagina a fost generata in 0.4595 secunde