Droguri, pirați, abandonuri și accidente pe mare

283
Droguri, pirați, abandonuri și accidente pe mare - droguri-1456425130.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Yacu Kallpa" a fost abandonat oficial de către proprietarul său, firma peruană Yacu Taski. Nava încărcată cu material lemnos este acostată în Tampico, Mexic, din 26 ianuarie 2016, având la bord un echipaj de 18 peruani.


Autoritățile mexicane au constatat că o parte din încărcătura navei este transportată ilegal. Echipajul e disperat și cere oficialilor mexicani să vândă partea legală și să-i plătească salariile restante, în sumă totală de 120.000 de dolari. Autoritățile din Tampico s-au angajat să ajute echipajul cu alimente. Ministerul Afacerilor Externe din Peru a asigurat autoritățile mexicane că problema navei "Yacu Kallpa" va fi rezolvată în cel mai scurt timp prin declararea falimentului proprietarului. 
• • • 
Poliția mexicană a confiscat două containere frigorifice de la bordul navei portcontainer "San Adriano", aflată în portul Progreso, în terminalul Yucatan. La verificarea containerelor încărcate cu 24 de tone de pește fiecare, s-au găsit 24.750 de kilograme de cocaină în cutiile cu pește congelat. Cocaina era ascunsă atât în pești, cât și în gheața din ambalaje.
• • •
Nava offshore "Bourbon Liberty 251" a fost atacată de pirați pe 23 februarie 2016, în timp ce se afla la 55 de mile nautice de Delta Nigerului. Briganzii au răpit doi membri ai echipajului, comandantul rus și un marinar nigerian. Vasul a fost abandonat, restul echipajului fiind în siguranță.
• • •
Spărgătorul de gheață australian "Aurora Australis" a eșuat la stația Mawson din Antarctica. Lanțurile ancorelor s-au rupt în timpul viscolului de miercuri. La bordul navei sunt 67 de oameni. Nava plecase să reali-menteze stația. Din fericire, spăr-gătorul de gheață nu a suferit nicio stricăciune, corpul său rămânând etanș. Viscolul împiedică o evaluare completă a pagubelor, iar echipajul monitorizează îndeaproape coca din interiorul navei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Februarie 2016
Stire din Economie : Accidente navale
Miercuri, 17 Februarie 2016
Stire din Economie : Tragedii  și arestări pe mare
Miercuri, 24 Februarie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mare
Marţi, 23 Februarie 2016
Stire din Economie : Pirați, droguri și catastrofe pe mare
Pagina a fost generata in 0.5411 secunde