Tragedii și accidente pe mări și oceane

328
Tragedii și accidente pe mări și oceane - tragedii-1457458971.jpg

Articole de la același autor

În după-amiaza zilei 7 martie 2016, la scurt timp după plecarea din Insula Siquijor pentru a ajunge la Dumaguete, Insula Negros, din Filipine, pe nava ferry-boat "Jaylann 2", cu 81 de pasageri la bord, a izbucnit un incendiu în sala mașinilor. Panica a fost generală. Pasagerii erau gata să sară peste bord. Din fericire, în apropiere se afla ferry-boat-ul "Maria Josefa", sub pavilion filipinez, care a salvat toți pasagerii și echipajul. Nimeni nu a fost rănit.

v v v

Tancul petrolier "Feng Tu Gong 10" a raportat un incendiu la bord, în dimineața de 7 martie 2016, în timp ce se afla în Dalian Bay. Nava avea o încărcătură de 600 de tone de motorină. Focul a izbucnit într-una dintre cabine și s-a răspândit în suprastructură. Comandantul a cerut evacuarea. În ajutor au fost trimise nave de salvare și remorcherele de pompieri. Echipajul a fost evacuat, iar focul a fost stins în câteva ore. Nu se cunosc pagubele, dar tancurile de marfă au rămas intacte.

v v v

Pe data de 6 martie 2016, la bordul tancului de produse petroliere "Al Saada" s-a produs o explozie și un incendiu la un boiler. Vasul a fost oprit în zona Khalfut, Yemen, din Golful Aden, în apropiere de granița cu Oman. Doi navigatori indieni au fost uciși și alți trei sunt răniți, unul dintre ei fiind într-o stare critică. Răniții au fost duși la un spital în Salalah, Oman. Nu se cunoaște starea navei.

v v v

Pe data de 5 martie 2016, cargoul de mărfuri generale "Benedito" a rămas fără guvernare, din cauza unei defecțiuni la motor. Nava se afla la vest de Gibraltar, în Oceanul Atlantic, fiind în drum de la Castellon Spania, spre Bayonne, Franța. A fost contactat remorcherul portughez "Montenevo" pentru a remorca nava la Cadiz, Spania.

v v v

Tancul petrolier "Mare Tirrenium" a intrat în coliziune cu vasul costier "TB Ayu Lestari", în strâmtoarea Malacca, pe coasta de est a Insulei Pulau Rupat. Nava costieră s-a scufundat. Doi membri ai echipajului au fost salvați, alți doi fiind dați dispăruți. Tancul petrolier "Mare Tirrenium" era în drum de la Singapore spre Dumai, Sumatra.

v v v

Nava de transport auto "Platinium Raze", cu 500 de vehicule la bord, a eșuat pe data de 7 martie 2016, în timp ce se apropia de portul Buenaventura, Columbia, la mai puțin de o milă de coastă. Nava plecase din Japonia spre Buenaventura. Vasul a fost repus în plutire după aproximativ 7 ore, cu ajutorul a două remorchere. Nu au fost raportate pagube. Incidentul a avut loc din cauza unei erori de navigație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Martie 2016
Stire din Economie : Industriile mării - pe scurt
Marţi, 08 Martie 2016
Stire din Economie : Tragedii și accidente navale
Sâmbătă, 05 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mările și oceanele lumii
Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mare
Pagina a fost generata in 1.1899 secunde