Administrația portului Constanța a rămas fără… cap

2501
6
Administrația portului Constanța a rămas fără… cap - preotestcnapmc18-1334158364.jpg
Andrei Aurelian Popa va intra în istorie ca fiind primul director general al administrației portului Constanța care a fost alungat de la lucru.

Protestatarii aflați în fața Gării Maritime au făcut scut în fața lui și a directorului economic Mihaela Vasile, barându-le accesul în clădire. Întâmpinați cu fluierături și huiduieli, luați la țintă cu ouă și făină, cei doi directori s-au văzut nevoiți să urce în autoturisme și să părăsească portul.

Conflictul dintre sindicate și administrația portului Constanța a atins intensitatea maximă. CNAPMC a rămas realmente fără cap timp de o zi, iar angajații au încetat lucrul. De această dată, greva spontană s-a derulat pe parcursul întregii zile, iar participarea a fost aproape totală.

Evenimentele au fost urmărite de șapte polițiști și de agenții Serviciului Român de Informații. În tot acest timp, șefii din Ministerul Administrației și Internelor s-au interesat îndeaproape de evoluția conflictului din portul Constanța.

Cu certitudine că rapoartele Poliției și SRI nu vor mai merge doar la Ministerul Transporturilor, ci vor urca și la premierul Mihai Răzvan Ungureanu și președintele Traian Băsescu.

Ștefan Marian, prim-vicepreședintele Sindicatului CNAPMC, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber": "Directorul general și directorul economic nu au fost lăsați să intre în Gara Maritimă pentru că oamenii au ajuns la limita răbdării. Întrucât se amână luarea unei decizii, ne luăm soarta în mâinile noastre. Acești directori nu mai au ce căuta aici."

Ștefan Marian a mai afirmat că sindicatul a adresat sesizări ministrului Transporturilor, primului ministru, Primăriei Constanța, Prefecturii Constanța și SRI, în care au fost semnalate o serie de fapte ale actualei conduceri.

"În urma sesizărilor, premierul l-a convins pe ministrul Alexandru Nazare să trimită echipa corpului de control, care a fost aici până săptămâna trecută. A plecat fără să ne transmită vreun punct de vedere: ce s-a descoperit și ce decizii se vor lua mai departe. Urmare a intervenției lui Dumitru Costin (președintele Blocului Național Sindical - n.n.), s-a hotărât trimiterea celei de a doua echipe de control" - a afirmat liderul de sindicat. 

Comentează știrea

Andra
12 aprilie 2012
proteste

Popa nu merita nici aceste oua sparte in cap. Este un gunoi al societatii. Nu stie decat sa injure, sa vorbeasca f.f.f urat si sa jigneasca. Jos cu mitocanii!

Gogu
12 aprilie 2012
Pt. portuar

Nu inteleg de ce ne desconsideri .. ne cunosti de undeva ... nu cumva te cheama Mihaela Vasile sau Popa Andrei? Ca doar ei considera salariatii o turma de bovine... si se cred cei mai inteligenti din univers!

Părerologul de Constanța
12 aprilie 2012
CONSTANTENII BATJOCORITI,UMILITI,NEMULTUMITI si INCOMOZI =CONSTANTENII B.U.N.I.,mai cred inca,in Dumnezeu...

"Cu cât se apropie câte un Paște, cu atât devin mai curați politicienii." -spunea astazi o cunoscuta articlera dintr-un alt cotidian constantean,care nu primeste commenturile "deranjante"...Încep păreroologeala mea citând din autoarea articolului respectiv... Cunoscând activitatea multora din parlamentarii de Constanța,din tot spectrul curcubeului,de la stânga la dreapta,trecînd prin șentru,vă spun,fără nici un fel de reținere,că această stare de curățenie sufletească,este atât de străină acestor oameni (excepțiile nu pot decât să confirme enunțul meu...),încât m-a îndemnat să propun un amendament la Legea lustrației,prin care tuturor parlamentarilor și celor numiți politic,după 1989 până astăzi,în funcții publice,să li se interzică să mai candideze...așa-i că vi se pare "aiurea-n tramvai " ??? Că doar numai procurorii și judecătorii dinainte de '89 precum și membrii PCR sunt vinovați de holocaustul social,economic, cultural și de care fel o mai fi vorba,la care am fost supuși în ultimii 22 de ani... nicidecum cei pe care i-am ales să ne reprezinte...ei nici usturoi nu au mâncat,nici gurile hulpave nu le put !!! Ei,sunt imaculați, sunt dedicați cauzei naționale și ,iată,ne-au condus pe cele mai înalte culmi de civilizație și progres...Și,culmea ironiei,Ei continuă ! Vorba aceea olimpică : ai învins,continuă ! nu ai învins, continuă ! Oricum,Ei ne-au învins ! Și,continuă...continuă...continuă...zic și eu așa,părerea mea...dar mă și întreb : până când ?... Apropo de miscarea sindicala din Port,pentru mine este clar si evident ca este o miscare manevrata politic,deoarece, sindicacalisti nu cer nimic nou de la impricinatul si batutul cu oua Popa...acelasi mod de acordare a concediului de hodina perpetueaza in port de multi ani...cum la fel de multi ani se face si accesul in Port... sindicalistii portuari,niste marionete politice,stiu foarte bine ca nu au descoperit America...Popa nu i-a abuzat mai mult pe portuari decat predecesorii sai portocalii sau nu,oricum,soarta si-o merita cu varf si indesat...dar ce sa-i faci,se apropie alegerile,se fac jocuri,intre partide,IN INTERIORUL PARTIDELOR ( iar pedelisti sunt specialisti in canibalisme politice,exceleaza chiar ! ) iar sindicalistii sunt,ca de obicei,masa de manevra...iar liderii lor ( aceeiasi de multi,prea multi ani),sunt cei care trag foloasele...iar acum,in Saptamana Mare,politicienii constanteni,o fac pe neprihanitii,tin post de ochii lumii si se infrupta hulpav,in continuare,fara pic de rusine,din putinul care i-a mai ramas constanteanului mujic....noroc ca cetateanii Batjocoriti, Umiliti,Nemultumiti si Incomozi, mai cred in Dumnezeu,ca pe nadejdea politrucienilor...zic si eu,asa,parerea mea...

unportuar
12 aprilie 2012
sa va spovediti la POPA

Daca e adevarat ca la pus la munca pe Visoianu si apoi la dat afara inseamna ca Popa baiat destept

marin
12 aprilie 2012
atentie la port

Domnilor portuari fiti atenti ,tot secenariul este pus la cale de prefect.Acest individ dubios va manipuleaza si o sa vedeti pe cine va pune in locul lui Popa.Un individ corupt ca si el si care va jefui portul si va externaliza toate serviciile in favoarea acolitilor lui.

bianca d
19 aprilie 2012
atentie la port

oameni au dreptate ce fac sindicatul o fi corupt dar salariatii stiu ce vor au famili si nusi doresc sa ramina fara servici este clar ca mafia constanteana e in joc nui mai satura dracul

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bubuie tobele în portul Constanța
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Polițiștii infractori vor să fie liberi
Pagina a fost generata in 1.2501 secunde