Oamenii din Costinești protestează:

"Nu vă vom lăsa să ne îmbolnăviți copiii"

720
2

Peste 60 de locuitori ai comunei Costinești de toate vârstele s-au adunat, ieri, în parcul din apropierea primăriei pentru a protesta împotriva intenției Guvernului de a permite companiei americane Chevron să exploateze gazele de șist din regiune. Manifestația a fost sprijinită de administrația locală, care a aprobat desfășurarea acțiunii de protest și a participat activ, prin prezența primarului, Traian Cristea, la fața locului și a reprezentanților consiliului local.
Locuitorii comunei au venit pregătiți cu pancarte simbolice și cu alte materiale informative pe care se puteau citi mesaje precum: "Șpaga voastră, moartea noastră", "Chevronul distruge viitorul" și "Vrem copii sănătoși, nu bolnavi și canceroși".
De altfel, unul dintre protestatari a specificat: "Îmi doresc ca familia mea și copii mei să trăiască într-un mediu sănătos. Localitatea noastră nu a avut niciodată factori de poluare și ne dorim ca acest aspect să nu se schimbe. Nu acceptăm nicio sumă de bani pentru terenuri, sănătatea copiilor noștri este mai importantă decât orice beneficiu material. Ne-am informat, știm care sunt pericolele unei astfel de exploatări. Să-și ia sondele și să meargă cu ele unde le este permis, numai la noi nu".
O opinie similară a avut și primarul localității care i-a încurajat pe oameni să protesteze în continuare și i-a rugat să nu cedeze tentației de a-și vinde terenurile către investitorii străini în cazul în care aceștia le vor face anumite oferte.
"Pe noi nu ne-a abordat nimeni cu privire la această problemă. Nu am primit până în prezent nicio adresă și nu am primit nicio abordare ver-bală. Vă rog să ne informați dacă vedeți că se insistă pe această temă și se fac presiuni asupra dumneavoastră de orice fel prin ceea ce ei numesc «marea avere». Pentru noi avere este localitate, care dintr-un sătuc a ajuns o comună cu un mare renume la nivel național și internațional. Trebuie să rămânem puternici în fața lor. Oricare ar fi facilitățile pe care le oferă, nu vom ceda. Nu vă lăsați păcăliți de niște sume pe care le oferă la expropriere. Să le spuneți direct «Pământul este al nostru, sonda este a voastră. Luați-vă sonda și plecați acasă». Eu nu voi da autorizație, niciun aviz, nu vor putea face în forță aceste acțiuni. Închipuiți-vă ce ar însemna după 13 ani de muncă ai mei ca primar să aprob așa ceva. M-am chinuit atât să modernizez comuna și acum o să pun sondă că nu îmi mai trebuie turiști? Noi nu cedăm. Vom face adrese către toate instituțiile abilitate prin care ne vom exprima opinia, a administrației locale și a oamenilor din localitate", a explicat primarul.



Comentează știrea

Aragorn
5 aprilie 2012
Jaful continua...

Se pare ca cei care "conduc" aceasta tara de 22 de ani incoace (fiindca, hai sa fim seriosi, nu este nici o deosebire intre ei), au intrat in "ceasul mortii" si vor sa rada totul pentru a isi umple buzunarele...Rosia Montana, cuprul de le Rosia Poieni, acum Dobrogea cu gazele de sist...treziti-va, oameni buni, si sustineti-i pe cei ce lupta impotriva proiectului de la Rosia Montana fiindca, daca se creaza precedentul, nimic nu ii va mai opri, totul va fi distrus si vom lasa copiiilor nostri o tara cu relief lunar si poluata cu cianuri si alte otravuri...

Florin Popovici
11 mai 2013
Profit peste cadrave

Americanii astia sunt mai rai ca ciuma. Dar cei mai ticalosi sunt cei care se numesc romani si le fac jocul. Mare ticaloasa trebuie sa fie ministra asta a mediului Rovana Plumb daca nu o doare sufletul ca se otraveste apa si aerul romanesc. Are asta ceva romanesc in ea? Asta ne trebuie noua dezvoltare, industrie distrugind ce avem mai frumos si mai sfint? Otravind generatiile viitoare? Pai jigodiile astea in Costinesti si-au gasit sa faca sonde si pe Litoral unde isi alina sufletul jumatate din populatia tarii intr-un an? Nu mai avem loc in tara noastra, nu mai putem bea apa curata, respira aerul pe care il stim pentru ca niste nenorociti de americani umbla dupa profit. Pai, de ce sa se simta tineretul romanesc liber si sa se distreze pe Litoral? Hai sa ii otravim chiar pe Litoral sa le scoatem din cap libertatea si distractia lor originala.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2772 secunde