Administrația Porturilor Maritime Constanța, în căutarea celor mai eficiente practici ecologice

137
Administrația Porturilor Maritime Constanța, în căutarea celor mai eficiente practici ecologice - cnapmciincautareacelormaieficien-1642790172.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanta a organizat un workshop online în cadrul proiectului PIONEERS. Potrivit comunicatului dat publicității, evenimentul „Administrația Porturilor Constanta, în căutarea celor mai eficiente practici ecologice” a reunit peste 80 de reprezentanți ai comunității portuare, autorităților locale, universităților și ai partenerilor de proiect.

PIONEERS este un proiect extrem de ambițios, care se desfășoară pe parcursul a cinci ani (2021-2026) și care își propune să regândească toate aspectele care privesc operațiunile portuare, de la operarea terminalelor, acorduri de concesiune, mobilitate, conectivitate, combustibili până la modele de cooperare și producție, stocare și utilizare a energiei, pentru atingerea dezideratului european zero emisii de gaze cu efect de seră până în anul 2050.

Scopul workshop-ului a fost acela de a prezenta comunității portuare și altor părți interesate 19 demonstrații de soluții ecologice de inovare din cadrul proiectului PIONEERS, privind reducerea emisiilor, în domeniul producției și aprovizionării cu energie curată, proiectarea durabilă a porturilor, multimodalism, optimizarea fluxurilor, precum și transformarea digitala.

Evenimentul s-a concentrat pe prezentarea detaliata a șapte dintre aceste inovații, ce vor fi transferate pe parcursul proiectului în portul Constanta.

Consorțiul internațional PIONEERS este format din 46 de parteneri (din care face parte și CNAPMC) și este condus de Portul Antwerp. În cadrul proiectului, portul Constanta, alături de portul Barcelona (Spania) și portul Venlo (Olanda), reprezintă cele trei porturi partenere care vor învăța din experiența portului lider și vor dobândi cunoștințe în cele mai noi domenii aflate pe lista de priorități a Green Deal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.725 secunde