Agricultorii constănțeni primesc 200 de lei pe hectar pentru înființarea culturilor de toamnă

610
Agricultorii constănțeni primesc 200 de lei pe hectar pentru înființarea  culturilor de toamnă - agricultura-1336051672.jpg
Agricultorii constănțeni primesc pentru toamna aceasta un nou sprijin. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a elaborat un proiect de hotărâre pentru acordarea de plăți suplimentare sub forma unui ajutor de minimis care să contribuie la finanțarea înființării culturilor de toamnă în anul 2012.

Prin schema de ajutor de minimis se propune un cuantum de 200 lei pe hectar pentru înființarea culturilor de toamnă (grâu comun, orz, orzoaică, rapiță, triticale, secară, grâu dur), pentru o suprafață de minimum un hectar și până la cel mult 150 de hectare inclusiv, pe exploatație. Cuantumul maxim al ajutorului nu depășește astfel echivalentul în lei a 7.500 euro pe beneficiar, adică 33.000 lei.

Schema de ajutor se acordă atât producătorilor agricoli persoane fizice, cât și producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice etc.

Reprezentanții MADR au precizat că alocarea de plăți suplimentare prin acordarea unui ajutor de minimis va sprijini producătorii agricoli atât pentru realizarea suprafețelor cu culturi de toamnă, cât și pentru elaborarea propriului plan de afaceri și program de dezvoltare pe termen scurt și mediu, adaptate cerințelor pieței, în condițiile reducerii cheltuielilor curente de producție.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 350 milioane lei și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare acordate MADR pentru anii 2012 și 2013.

Termenul limită de de-punere a cererilor de sprijin financiar la direcțiile agricole județene este 16 noiembrie 2012, dată după care vor fi făcute plățile către beneficiari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3385 secunde