Ai o idee de afacere? Poți obține 32.000 de euro, nerambursabili

1386
Ai o idee de afacere? Poți obține 32.000 de euro, nerambursabili - fabricatintaraluiandrei-1360853523.jpg
Constănțenii cu idei de afaceri, idei care nu doar lor să le aducă un venit pe viitor, ci care să rezolve și probleme stringente ale unei comunități, sunt așteptați să intre într-o competiție ai cărei câștigători primesc o finanțare nerambursabilă pentru inițierea businessului de până la 32.000 de euro. 

În cadrul proiectului "Fabricat în Țara lui Andrei" se pot depune propuneri de afaceri sociale pentru comunitatea din Corbu, asta luând în calcul județul Constanța, însă oricine poate aplica pentru oricare din cele 28 de comunități aflate în județele Bihor, Sălaj, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Bacău, Galați și Vran-cea.

Competiția este deschisă atât persoanelor fizice / antreprenorilor constănțeni, cât și ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor și întreprinderilor in-dividuale. Aceștia se pot înscrie, până pe 4 martie, cu o idee, sau mai multe, care răspunde unei probleme sociale și poate deveni o afacere funcțională. În luna martie, un juriu va selecta 20 dintre cele mai bune idei, iar inițiatorii lor vor beneficia de pregătire și consultanță pentru a-și transforma ideea în plan de afaceri. În plus, cei 20 de finaliști vor primi și un sprijin financiar de câte 1.500 de euro pentru a realiza o cercetare locală în comunitățile vizate de proiectele lor.

În noiembrie, cele 20 de planuri de afaceri vor fi evaluate și se vor alege zece câștigători. Fiecare va primi finanțare nerambursabilă pentru inițierea afacerii, de 32.000 de euro. De asemenea, câștigătorii vor beneficia de consultanță din partea experților "Fabricat în Țara lui Andrei" timp de aproximativ un an, în domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing și distribuție.

În etapa de aplicare în competiție nu este nevoie și de plan de afaceri deja scris, dar responsabilii cu acest proiect au precizat că le-ar fi de mare folos, pentru a înțelege mai bine ideile de potențiale afaceri sociale, ca participanții la competiție să explice concret la ce anume se gândesc, pentru cine, de ce și care ar fi beneficiarii, clienții etc.

Bine de știut este faptul că cei care vin cu o idee de afacere nu sunt nevoiți să asigure cofinanțare, însă folosirea resurselor proprii în bani sau alte bunuri pentru crearea afacerii sociale este încurajată și subliniază dorința de implicare a echipei participante.

Pentru a da și o definiție cât de cât clară a afacerii sociale, aceasta este businessul conceput pentru a rezolva o problemă socială critică într-un mod sustenabil financiar.

Absolut toate informațiile despre acest proiect, dar și pașii pentru înscriere și criteriile de selecție, se găsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro

Partenerul Petrom în acest demers este NESsT, o organizație non-profit internațională care își propune să rezolve probleme sociale critice în țările cu piețe emergente prin dezvoltarea și susținerea întreprinderilor sociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde