Ajutoare de stat pentru investiții mai mari de un milion de euro

145
Ajutoare de stat pentru investiții mai mari de un milion de euro - ajutoare-1651684728.jpg

Articole recomandate

În perioada 15 iunie - 26 iulie 2022, inclusiv, Ministerul Finanțelor derulează o nouă sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare, în baza HG 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie. Cererile se depun personal la registratura generală a Ministerului Finanțelor.


Pentru această sesiune sunt alocați 700 milioane lei pentru finanțarea unor investiții mai mari de 1 milion euro. Vor beneficia 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcții, HoReCa, informații și comunicații, sănătate și asistență socială.

Nivelul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabilește în funcție de mărimea proiectului de investiții și regiunea geografică.


Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investițiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României.

Pentru operatorii economici care intenționează să depună cereri de acord pentru finanțare, Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală Ajutor de Stat, organizează întâlniri tehnice în vederea clarificării prevederilor schemei de ajutor de stat. Solicitarea întâlnirii tehnice se face on-line.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.243 secunde