Ajutor de stat pentru microindustrializare, ├«n vederea sus╚Ťinerii investi╚Ťiilor

139
Ajutor de stat pentru microindustrializare, ├«n vederea sus╚Ťinerii investi╚Ťiilor - ajutordestatpentrumicroindustria-1649685909.jpg
Ministerul Antreprenoriatului ╚Öi Turismului a pus ├«n dezbatere public─â proiectul procedurii de implementare a Programului na╚Ťional multianual de microindustrializare. Obiectivul acestuia ├«l constituie sus╚Ťinerea investi╚Ťiilor ├«ntr-o serie de sectoare economice prioritare, cre╚Öterea volumului de activitate ╚Öi a competitivit─â╚Ťii IMM-urilor din aceste sectoare, promovarea produc╚Ťiei interne ╚Öi a conceptului ÔÇ×Fabricat ├«n Rom├óniaÔÇŁ.

Sunt eligibile societ─â╚Ťile care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n cadrul industriilor alimentare ╚Öi care ╚Ťin de fabricarea produselor textile, farmaceutice, de mobil─â, a h├órtiei ╚Öi produselor din h├órtie, a calculatoarelor ╚Öi echipamentelor electrice, de prelucrare a lemnului, metalurgie etc.

Tipurile de cheltuieli eligibile sunt: echipamente tehnologice, achizi╚Ťionarea de spa╚Ťii de lucru, spa╚Ťii de comer╚Ť sau servicii ╚Öi spa╚Ťii de depozitare, mijloace de transport (autoturisme, elevatoare, ├«nc─ârc─âtoare, remorci ╚Öi semiremorci, platforme, izoterme ╚Öi frigorifice, autoutilitare ╚Öi autovehicule cu destina╚Ťie special─â), achizi╚Ťionarea de mobilier, aparatur─â birotic─â ╚Öi sisteme de protec╚Ťie a valorilor umane ╚Öi materiale, salariile, utilit─â╚Ťile (energie electrica, consum ap─â, gaze, salubritate, abonament telefon ╚Öi internet), servicii de contabilitate ╚Öi cheltuielile aferente chiriilor pentru spa╚Ťii de lucru, spa╚Ťii de depozitare sau spa╚Ťii pentru prest─âri servicii ╚Öi comer╚Ť ╚Öi pachet digital (voucher de digitalizare), care s─â con╚Ťin─â minim site de prezentare a activit─â╚Ťii sau magazin on-line, dar care poate con╚Ťine ╚Öi echipamente IT.

Pachetul digital (voucherul de digitalizare) reprezintă cheltuială obligatorie în cadrul programului și este în valoare eligibilă de maxim 25.000 lei.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2022 este de 50.000.000 lei. Schema este valabil─â de la data public─ârii ├«n Monitorul Oficial al Rom├óniei p├ón─â la 31 decembrie 2027, iar pl─â╚Ťile ├«n cadrul schemei de minimis vor fi efectuate p├ón─â la 31 decembrie 2028.

Prin implementarea programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 1.000 de beneficiari, din care aproximativ 100 de beneficiari în anul 2022.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde