Au fost montate parcometrele stradale. Cum puteţi achita staţionarea maşinilor

617
31 de automate electronice vor facilita plata parcării pentru persoanele mai puțin familiarizate cu aplicația „Constanța parking” sau plata prin sms. Noile sisteme de plată a parcărilor publice au fost montate și puse în funcțiune în zonele 0, 1 și 2 din municipiul Constanța.

Echipamentele răspund nevoii de mobilitate a locuitorilor și turiștilor și sunt situate în apropierea parcărilor. În zona 0, în municipiu, şapte parcometre sunt pe bulevardul Tomis, în zonele Farmacia Minifarm, SPIT Constanța, Banca BRD, Poșta Mare, Primărie, Sala Sporturilor, Lupoaică, două sunt pe strada Traian în zonele Curtea de Apel Constanța și Tribunal - Judecătorie Constanța, unul este pe strada Termele Romane şi alte două sunt în Portul Turistic Tomis.

Parcometrul demo situat pe strada Sarmisegetuza a fost mutat în zona Steaguri și permite plata parcării numai cu monede și card bancar contactless. De asemenea, întrucât în parcarea de la Poarta 1 va fi organizarea de șantier pentru proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”, parcometrele din această zonă vor fi relocate în stațiunea Mamaia.

În zona 1, două parcometre se află pe bulevardul I.C. Brătianu în zona ICIL - ING Bank și Complex, unul este pe Șoseaua Mangaliei - Gara CFR, două pe strada Griviței - zonele Facultatea de Stomatologie și Biserica Adormirea Maicii Domnului - Tomis Mall, unul pe strada Ștefan Mihăileanu în zona Piața Griviței, unu în zona Capitol, trei pe strada Mircea cel Bătrân în zonele Universității Maritime din Constanța, Parc Tomis II - Complex și Parc Tomis II - Mega Image, două în zona Tomis III în incinta Pieței și parcarea Alfa Beta, unul pe strada Suceava în zona Brotăcei - Complex- Mega Image.Monitorizează şi calitatea aerului


În zona 2, găsiţi parcometre pe strada Mircea cel Bătrân, în zona Faleza Esplanada, pe strada Unirii în zona Complex - Mega Image, pe bulevardul Regina Elisabeta în zona Cazino - Acvariu, pe strada Traian - Parcare zona BCR – Gară, pe strada I.L. Caragiale în zona Casa de Cultură, Parcul Tabăcărie, în parcarea din zona Bazin Înot - Biserica Sf. Mina.

„Echipamentele prezintă o serie de avantaje pentru cetățeni. Acestea permit plata parcării în mod direct, fiind acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless. În situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități funcționează în parametrii normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor se realizează după numărul de înmatriculare. Este bine de știut că automatele nu dau rest”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, automatele electronice de plată a parcării funcționează în regim autonom, cu energie solară, acumulatorii reîncărcabili permit funcționarea independentă 24 de ore din 24. În plus, patru dintre parcometrele instalate în municipiul Constanța sunt prevăzute cu modul de detecție a gradului de poluare.

Cât costă o oră de parcare, la Constanţa

Pentru zona 0, cu tarifare non-stop, preţul este de 4 lei/oră, prima oră 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore - 6 lei, 3 ore - 10 lei. În zona 1, cu tarifare non-stop, preţul este 3 lei/h, prima oră 1,5 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore - 4,5 lei, 3 ore - 7,5 lei. Iar, în zona 2, cu tarifare non-stop, preţul este 1 leu/h, prima oră 0,5 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore - 1,5 lei, 3 ore - 2,5 lei / 1 zi ( 24 ore ) - 20 lei / 7 zile - 100 lei.

„Parcometrele pentru stațiunea Mamaia urmează să fie montate și puse în funcțiune până cel târziu la sfârșitul lunii aprilie, pentru a putea fi utilizate începând cu 1 mai 2022, data de începere a sezonului estival”, mai spun reprezentanţii Primăriei Constanţa.Pagina a fost generata in 0.2273 secunde