Ajutor financiar pentru construirea a trei spitale regionale de urgență în România

142
Ajutor financiar pentru construirea a trei spitale regionale de urgență în România - sprijinfinanciarpentruconstruire-1645813818.jpg

Articole de la același autor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, s-a întâlnit cu delegația Băncii Europene de Investiții condusă de vicepreședinte Christian Kettel Thomsen și a discutat despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgență, de la Iași, Craiova și Cluj.

Totodată, delegația BEI a prezentat rezultatele obținute în țara noastră, în anul 2021, precum și prioritățile pentru anul 2022, inclusiv progresul în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, reprezentând 95,8% din suma totală.

„În calitate de ministru al finanțelor și de guvernator pentru România la BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat. România nu-și mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiții, precum și necesarul de finanțare al acestora", a declarat Adrian Câciu.

Banca Europeană de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică și îmbunătățesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde de euro.

O componentă importantă a activității Băncii Europene de Investiții în România o reprezintă asistența tehnică acordată atât sectorului public, cât și privat, banca dispunând de o serie de instrumente dedicate în acest scop.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4611 secunde