Taxa pe lux revine în discuție. Adrian Câciu: „Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți”

410
2
Taxa pe lux revine în discuție. Adrian Câciu: „Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți” - adrian-1644428139.jpg
Adrian Câciu - ministrul Finanțelor consideră că nu este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. Oficialul considrră că va trebui o abordare mai fermă din perspectiva taxării proprietăților suplimentare, relatează Realitatea.net


„Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”

Cred că va trebui o abordare mai fermă din perspectiva taxării proprietăților în contextul taxării proprietății suplimentare. Eu nu gândesc în termeni de prima proprietate sau ceea ce înseamnă necesarul de confort pe care trebuie să-l aibă un cetățean să fie taxat sau suprataxat. În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o taxare, dar taxarea aceea n-aș vedea să se întoarcă la stat, ci către comunitatea locală. Vă dau un exemplu. În București, dacă s-ar accepta taxarea suplimentară de la a 3-a mașină și al treilea apartament, unde avem persoane fizice proprietari de apartamente, de cartiere aproape (10 blocuri pe persoană fizică cred că e ceva), Capitala ar câștiga 16 miliarde lei. Am făcut o astfel de simulare”


Unde ar fi câștigul? Nu este vorba de un câștig al statului. Acei bani ar fi folosiți pentru dezvoltarea utilităților, de la străzile sau cartierele care se fac. Ne plângem că n-avem șosele, linii de tramvai, deci tot de infrastructura de care acei cetățeni beneficiază. Altfel este o morișcă. Ne învârtim în fiecare an, dăm bani de la stat, nu sunt de ajuns, se fac datorii, datoriile comportă dobânzi. Este un cerc vicios din care nu ieșim niciodată”, a declarat Adrian Câciu.


Comentează știrea

Costel
10 februarie 2022
corectitudine

Da? Atat ca se omite o chestie destul de importanta . Daca valoarea a 2 sau mai multe imobile nu valoreaza nici a nu stiu cata parte din locuita domnului senator , deputat etc.......... cum facem?

Viviana
10 februarie 2022
Alta hotie

Prostia asta a mai fost si acum cativa ani. Este inca un bocanc pe gatul oamenilor simpli care prin munca sau mosteniri au investit intr-o noua locuinta. Decat sa tina bani in banca si sa nu castige nimic...... Sunt destul de invarsta si neinsemnata sa pot face ceva sau sa parasesc tara.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde