Unde fugim în caz de război? Câte adăposturi antiaeriene sunt în Constanța!

7113
4

Articole de la același autor

Constănțenii, asemenea tuturor românilor, privesc cu îngrijorare spre situația conflictuală din Ucraina, temători că un conflict militar între Ucraina și Rusia nu ar implica doar Ucraina, ci ar avea efecte și asupra localităților de la granițele României. În aceste condiții, se ridică tot mai des întrebarea unde se pot adăposti constănțenii în caz de atac aerian.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, referitor la acest subiect, că „suntem pregătiți pentru orice situație”. Acesta a arătat că an de an sunt verificate adăposturile aeriene de pe teritoriul României, alături de Ministerul Afacerilor Interne.

„Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai afirmat Vasile Dîncu.



În acest context, inclusiv reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au făcut publică lista cu adăposturile antiaeriene de pe teritoriul României. Astfel, potrivit listei respective, în țara noastră sunt 4.538 de adăposturi aeriene, de diverse capacități, la nivelul tuturor județelor. Numărul lor este însă insuficient, analizând localizarea și capacitatea.



De exemplu, la nivelul județului Constanța, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, sunt 114 adăposturi antiaeriene, cu un număr total de 16.400 de locuri, împărțite în doar câteva localități: municipiul Constanța – 73 adăposturi antiaeriene, Mangalia – 10 adăposturi antiaeriene, Techirghiol – 14 adăposturi antiaeriene, Cernavodă – 11 adăposturi antiaeriene, Valu lui Traian – 4 adăpost antiaeriene, Ovidiu – 1 adăpost antiaerian, Eforie Nord – 1 adăpost antiaeriean. Dintre acestea, însă, potrivit verificărilor efectuate în 2021, peste 30 de adăposturi antiaeriene nu sunt dotate cu instalații de filtro-ventilație, iar două sunt neamenajate.



Adăposturile din județul Constanța au între 48 și 220 de metri pătrați, iar clădirile la subsolul cărora se află aceste adăposturi pot fi identificate prin prezența, în dreptul intrării în clădire, a unui triunghi albastru încadrat de un pătrat portocaliu. Lista cu amplasarea adăposturilor antiaeriene, atât din județul Constanța, cât și din întreaga țară, poate fi consultată online, pe pagina web a IGSU - https://www.igsu.ro/Resources/Documente_Generale/Situatia_adaposturilor_de_protectie_civila.pdf. 



Comentează știrea

teoDOSie
10 februarie 2022
APOLOGIA CRIMELOR SOVIETICE

SATANICUL PEDERAST PEDOFIL teoDOSie SPAGOVEANU ( fost petrescu, fost MACEDON PORCU, sub numele de cod SECURISTIC MACHE ) face PROPAGANDA PE FATA, CRIMINALULUI KGB-ist SOVIETIC PUTIN, numindu-l " cel mai mare ctitor, de la muntele athos incoace " !!!! Din ORDINELE CRIMINALULUI SATANIST PUTIN, au fost UCISI peste 15.000 de ucrainieni, dintre care peste 5.000 de civili, femei, copii, din 2014 incoace, in regiunea DONBAS !!!

Brebenel
10 februarie 2022
adaposturi

In caz de bombardament (doamne fereste si pazeste )ne adapostim in biserici .Avem atatea biserici incat nici nu se umplu cu toata populatia .Dusmanul este si el crestin si nu bombardeaza bisericile .Facem crucea mare si asteptam sa treaca urgia .Mai suna din goarnele alea din cand in cand mai primare sa ne invatam cu ele .

CreStinul
10 februarie 2022
Cel de sus cu mila

Sa avem noroc de dusman crestin ...

Raspopitu
16 februarie 2022
De ce sa fie bine.

Stire de ras. Chiar credeti ca un razboi in sec.XXI se va desfasura in transee si adaposturi ? Va dura 10 secunde . Zanganitul de arme este pentru ca sa se reaseze trupe si armament din vest in est . Plata din bugetele prostovanilor( taxe si impozite sau imprumuturi )

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0489 secunde