Ministrul Vasile Dîncu, mesaj de la Constanţa despre situaţia din Kazahstan: „Este o bulversare a ordinii constituţionale”

636
Ministrul Vasile Dîncu, mesaj de la Constanţa despre situaţia din Kazahstan: „Este o bulversare a ordinii constituţionale” - ministrulvasiledinculaconstanta-1641730305.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Constanţa, că în Kazahstan este o bulversare a ordinii constituţionale, România nefiind, deocamdată, implicată în niciun fel în respectiva zonă.

Dîncu a afirmat că orice eveniment petrecut în Kazahstan impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia.

„În Kazahstan există în acest moment o bulversare a ordinii constituţionale, ca să spunem aşa. În acest moment cancelariile occidentale şi NATO privesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă acolo, în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti. Se pare că există în acest moment cât de cât o situaţie stabilă, aşa cum se comunică din această zonă, din Kazahstan. Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel în această zonă, dar orice se întâmplă în zona noastră geografică mai largă sigur că este important pentru securitatea zonei şi este important şi pentru că, până la urmă, orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia”, a spus ministrul Apărării Naţionale, după ce a participat la o ceremonie militară în portul Constanţa, răspunzând la o întrebare despre situaţia din Kazahstan.

Potrivit acestuia, Kazahstan este o ţară importantă pentru România.

„Kazahstanul este pentru noi un loc important, pentru România, nu pentru Armata Română, dar pentru România, comerţul nostru cu Kazahstanul, importul este de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta şi sperăm că avem o situaţie care se va stabiliza în această zonă”, a adăugat Vasile Dîncu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5437 secunde