Ministrul Vasile Dîncu, declarație despre stagiul militar obligatoriu, în contextul crizei din Ucraina

1046
Ministrul Vasile Dîncu, declarație despre stagiul militar obligatoriu, în contextul crizei din Ucraina - dincu-1643546768.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a precizat, duminică, poziția Guvernului față de ideea de reintroduce serviciului militar obligatoriu.


Potrivit Antena3.ro Dâncu a confirmat că Executivul nu ia în calcul această variantă.

"Aceasta nu este o opțiune pentru noi în acest moment. Se discută, am discutat-o în zona comisiei de apărare din Parlament, unde parlamentarii noștri mi-au pus această problemă, după cum au invocat-o şi alți rezerviști.

De exemplu, în întâlnirile mele cu rezerviștii, aceștia mi-au spus că ar fi necesar, din nou, să se ajungă la asta. Însă, în acest moment, nici din punct de vedere economic și nici din punct de vedere al nevoilor noastre nu este o opțiune pentru o decizie de genul acesta


Acest stagiu militar obligatoriu ar trebui să însemne un buget mult mai mare al Armatei. Sigur că, dacă ar fi să fie, ar fi gândit într-un alt fel.

Nu ar mai fi un an și patru luni (stagiu complet, n.r.) sau 9 luni pentru 'TR-iști' (termen redus, n.r.), cum era înainte.

Ar fi alt tip de pregătire, modernă", a spus ministrul apărării

Deja, Armata s-a schimbat foarte mult față de acea perioadă. Deci, în acest moment, nu avem în niciun fel o opțiune pentru serviciul militar obligatoriu ", a conchis Vasile Dîncu.


Pagina a fost generata in 0.3358 secunde