Alarmă pe mare și pe uscat! Marinarii nevaccinați nu mai au acces la cursurile CERONAV!

6027
4

Articole de la același autor

Începând cu data de 7 octombrie 2021, accesul la cursurile de instruire organizate de Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV se face în baza certificatului digital al UE privind Covid. Practic, vor putea participa la formele de pregătire doar persoanele vaccinate împotriva virusului, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În plus, cursurile și examenele se vor desfășura cu respectarea măsurilor sanitare pentru spațiile închise: purtarea măștii, distanțare fizică, dezinfectare obligatorie a mâinilor și măsurarea temperaturii la intrarea în instituție.



Nu avem dreptul să blocăm sistemul de certificare!


„Aceste măsuri sanitare au fost introduse în instituția noastră, conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ca urmare a faptului că incidența infectării cu SARS-CoV-2 a trecut de 6% la mia de locuitori, în municipiul Constanța. Marea majoritate a navigatorilor care vin la cursurile organizate de CERONAV sunt vaccinați. CERONAV fiind instituție publică este obligată să respecte legea, nu are altă opțiune.

Se știe că Organizația Internațională a Muncii, Organizația Maritimă Internațională, sindicatele naționale și internaționale au făcut apel către toți navigatorii din shipping-ul mondial să se vaccineze și către țările lumii să le asigure posibilitatea vaccinării. Iar în România, centrele de vaccinare au avut ușile larg deschise pentru navigatori.


Respectând deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, CERONAV a luat toate măsurile pentru a asigura continuarea cursurilor. Preocuparea noastră este să asigurăm continuitatea activității, așa cum am făcut-o pe toată perioada pandemiei, să nu o întrerupem nici măcar o zi. Cei mai mulți marinari sunt vaccinați. Instituția noastră nu poate risca să încalce legea pentru o minoritate și să pună în pericol interesele marii majorități a navigatorilor, care au nevoie de certificări pentru a-și continua activitatea pe mare. Obiectivul principal al CERONAV rămâne neschimbat: instituția trebuie să rămână deschisă! Nu avem dreptul să blocăm sistemul românesc de certificare și certificatele a 35.000 de marinari pentru cei câțiva nemulțumiți, care nu s-au vaccinat!”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Ovidiu Cupșa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și ambasador maritim IMO.



Mii de navigatori s-au vaccinat cu sprijinul SLN


Stimați cititori, trebuie să știți că Sindicatul Liber al Navigatorilor, a făcut eforturi uriașe pentru a-i ajuta pe navigatorii români să se vaccineze. În urma demersurilor comune ale SLN, Asociației Naționale a Societăților de Crewing din România și Autorității Navale Române, în ședința din data de 20 ianuarie 2021, Guvernul a decis ca personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii de pe platformele marine și cei de pe unitățile mobile din domeniul petrolier să fie cuprinși în etapa a doua a programului național de vaccinare anticoronavirus. La acea vreme, SLN a postat pe pagina sa de facebook un anunț prin care își oferea ajutorul, în vederea înregistrării pe platforma de vaccinare, pentru navigatorii membri de sindicat care nu au un angajator.

„De atunci și până astăzi, mii de navigatori membri și nemembri de sindicat au fost ajutați de noi să se încrie pe platforma de vaccinare. Oamenii noștri au muncit zi și noapte pentru a-și ajuta colegii marinari. Primeam telefoane în miezul nopții și mesaje pe WhatsApp de la navigatorii aflați pe mare sau pe uscat, care doreau să fie programați la vaccinare. La rândul lor, o serie de companii de crewing și-au ajutat propriile echipaje să se vaccineze.

În discuțiile cu colegii noștri care manifestau rețineri, i-am avertizat că odată și odată se va ajunge la restricții față de cei nevaccinați, că angajatorii nu își vor permite să pună în pericol contractele în derulare și echipaje întregi din cauza câtorva navigatori nevaccinați.

În continuare, SLN va face tot ce depinde de el pentru a ajuta navigatorii români să treacă prin pandemie. Reamintesc cu această ocazie că tot în urma demersurilor noastre, la care s-au alăturat ANR și Asociația Națională a Societăților de Crewing din România, navigatorilor le-a fost recunoscut statutul de personal esențial, aflat în prima linie a luptei cu pandemia”, a declarat Aurel Stoica – secretarul general al Sindicatului Liber al Navigatorilor.



Comentează știrea

marinarul
8 octombrie 2021
normalitate

este si normal. ne vaccinam cu tot ce se cere nu vrem sa stam la uscat!

tarzan
8 octombrie 2021
vaccin

Cum se cheama in limba romana domnule Cupsa discriminare.Compania nu-mi cere sa fac vaccinul dar pana la urma cineva din PNL ma obliga si-mi obstructioneaza dreptul la munca.Daca sunteti vaccinati de ce va este frica de un nevaccinat.Eu, ar trebui sa ma tem mai mult. Ne-am bucurat ca scapam la alegeri de ciuma rosie si am dat peste alta ciuma mai puternica si mai parsiva. Puteati spune ca merge si cu testul dar ati baut din acelasi pahar cu Arafat

tarzan
8 octombrie 2021
vaccin

Am uitat sa va spun . o sa ne intanlim la proces, pentru obstructionarea dreptului la munca

Adi
24 decembrie 2021
Mizerie

Rusine pt toti lacheii care se apleaca si ne fac scarba.Ceronav o sa piarda bani din cauza unor imcompetenti care nu au legatura cu realitatea.Pt ce sa ne intepam cu serul experimental ca oricum nu putem parasi navele cand ajungem la cheu.5 ,6 luni suntem ca la puscarie.Vestile proaste sunt ca cei mai multi marinari vor renumta .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2555 secunde