Amplă misiune pentru eliberarea unei nave capturate de pirați

430
Amplă misiune pentru eliberarea unei nave capturate de pirați - amplamisiune-1491750031.jpg

Articole de la același autor

Pirații somalezi au capturat bulk-carrier-ul "OS 35", sub pavilion Tuval, sâmbătă, 8 aprilie 2017, în Golful Aden. Imediat după ce a primit un SOS de pe nava deturnată, Marina indiană a trimis două dintre navele sale de război - "INS Mumbai" și "INS Tarkash" - să o salveze. Bulk-carrier-ul "OS 35" plecase din Kelang, Malaiezia spre orașul-port yemenit Aden.


Navele de război indiene au fost informate de căpitanul navei comerciale că, împreună cu echipajul, s-a baricadat într-o cameră de la bord. 


Mai multe nave de război din China, Pakistan și Italia, care se aflau în apropiere, au ajuns la fața locului. Marina chineză a trimis o echipă de intervenție, formată din 18 oameni, la bordul navei comerciale, în timp ce Marina indiană a asigurat comunicarea și asistența din aer, cu câteva elicoptere. La primirea semnalului că nu există niciun pericol, echipajul bulk-carrier-ului a ieșit din încăperea în care se baricadase. Nava a fost cercetată și a reieșit că pirații o abandonaseră în timpul nopții. Acesta este cel de-al treilea atac al piraților somalezi din ultima lună.


Pe 15 martie, oameni înarmați au cerut o răscumpărare pentru eliberarea unui petrolier, pe care l-au capturat în largul coastelor Somaliei, iar pe 1 aprilie 2017, pirații au deturnat vasul comercial indian "Al Kaushar". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7808 secunde