ANRE a respins cereri de decontare de peste 3,4 milioane de lei

224
ANRE a respins cereri de decontare de peste 3,4 milioane de lei - anrearespinscereridedecontaredep-1654886138.jpg

Articole de la același autor

Pentru determinarea sumelor ce li se cuvin furnizorilor de gaze și electricitate spre decontare de la bugetul statului, în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost constituit un grup de lucru. Acesta efectuează activități de colectare și verificare a datelor de la furnizorii energetici, întocmesc fișe de analiză și determină sumele ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului.

Pe parcursul verificărilor au fost constatate situații în care unii operatori au încărcat, în vederea stabilirii eligibilității, doar contracte de achiziție a energiei electrice și gazelor naturale cu prețul cel mai mare. Experții ANRE au sesizat acest aspect, iar operatorii au procedat la remedierea și îndreptarea acestor situații, încărcând toate contractele de achiziții.

De asemenea, experții au mai sesizat că anumite achiziții au condus la apariția unor posibile suspiciuni de manipulare a pieței. Drept urmare au fost întocmite note de sesizare către Direcția Generală Monitorizare și Investigații.

Pentru perioada noiembrie 2021 - martie 2022, un număr de 66 de societăți au depus 250 de cereri pentru o sumă totală de 103.523.006 de lei. Au fost aprobate 61 de cereri pentru o sumă de 100.080.578 de lei și au fost respinse 38 de cereri cu o sumă de 3.442.428 de lei. Diferența de 151 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0167 secunde