ANRE va realiza o bază de date cu toţi consumatorii de energie şi de gaze naturale

479
ANRE va realiza o bază de date cu toţi consumatorii de energie şi de gaze naturale - anrevarealizaobazadedate-1618940967.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) informează că a primit avizul Autorităţii pentru Digitalizarea României pentru implementarea unei platforme care să conţină o bază de date cu toţi consumatorii de electricitate şi de gaze din România. Achiziţia face parte din „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale”.

Proiectul, în valoare totală de 19.923.503 lei, este cofinanţat din fonduri nerambursabile în valoare de 19.525.033 lei şi din fonduri proprii de 398.470 lei.

Platforma informatică integrată va folosi o bază de date unică la nivel naţional aferentă celor aproximativ 13 milioane de clienţi casnici din care aproximativ 9 milioane de consumatori de energie electrică și aproximativ 4 milioane de consumatori de gaze naturale și va fi un sistem unic accesibil online pentru toți participanții la piață implicați în procesul de schimbare a furnizorului.

Prin intermediul platformei clientul final va avea acces, în timp real, la detaliile privind stadiul procesului de schimbare a furnizorului în urma solicitării acestuia. La ora actuală, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale durează maximum 21 de zile de la data notificării.

Prin implementarea proiectului se vor putea pune în aplicare reglementările europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h, precum și realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, respective 2 iulie 2020 – 30 iunie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9659 secunde