Antifrauda a "recoltat" peste 40 de milioane euro cu Operațiunea "Cristal"

233
Antifrauda a

Articole de la același autor

Direcția Generală Antifraudă Fiscală a dat publicității rezultatele primei etape a Operațiunii "Cristal", cea mai amplă operațiune de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în centrele engros din România. Au fost controlați 4.030 de agenți economici și 39.596 mijloacele de transport din 101 complexuri, piețe și depozite engros din întreaga țară. 


Operațiunea s-a soldat cu următoarele rezultate:
- au fost aplicate 4.394 de amenzi contravenționale în valoare de 25.214.011 lei;
- au fost confiscate venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 15.231.590 lei; 
- activitatea a 27 de agenți economici a fost suspendată pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, iar a unui operator economic, pentru neutilizare aparat de marcat electronic fiscal.
- a fost interzisă desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț engros sau cu amănuntul în cazul a 221 contribuabili care desfășurau simultan aceste activități, în mod nelegal, în aceeași suprafață de vânzare; 
- s-au instituit 34 de măsuri asigurătorii în valoare de 4.170.828 lei; 
- volumul cel mai mare de amenzi și confiscări (15.995.062 de lei)a fost înregistrat la complexul "Dragonul Roșu", din București 


Totodată, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de 895 contribuabili s-a solicitat prezentarea la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constate cu ocazia controalelor antifraudă, iar urmare verificărilor efectuate la 9 contribuabili s-a considerat necesară extinderea controalelor pe întregul lanț al furnizorilor. 

Operațiunea "Cristal" are ca principal scop creșterea conformării voluntare, rezultatele colectării confirmând trendul ascendent al acesteia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.83 secunde