ASF testează tehnologia blockchain

94
ASF testează tehnologia blockchain - asftesteazatehnologiablockchain-1649154477.jpg
Autoritatea de Supraveghere Financiară accelerează digitalizarea activității instituției. Un prim proiect dezvoltat în acest sens este implementarea portalului de autorizări, un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară.


De asemenea, Autoritatea a derulat un proiect pilot de testare a tehnologiei blockchain cu scopul îmbunătățirii proceselor de lucru și reducerii volumului de date și informații prelucrate manual, în interacțiunea cu entitățile raportoare din piața de capital. În urma acestui demers, a fost constatat faptul că procesele de raportare și colectare de date, existente la nivelul instituției, pot fi îmbunătățite, digitalizate și securizate cu succes folosind tehnologia blockchain.


„Accelerarea procesului de digitalizare la nivelul activității Autorității de Supraveghere Financiară reprezintă unul dintre obiectivele majore ale instituției. În secolul XXI nu mai putem fi eficienți și nu mai putem răspunde prompt nevoilor pieței și ale cetățeanului dacă nu utilizăm tehnologia în tot ceea ce facem zi de zi. Digitalizarea îmbunătățește substanțial procesele de lucru și aduce beneficii cuantificabile pentru entitățile din piața financiară non-bancară și pentru consumatori”, a declarat Nicu Marcu - președintele Autorității de Supraveghere Financiară.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7577 secunde