Piața asigurărilor a crescut cu 24%, în 2021

150
Piața asigurărilor a crescut cu 24%, în 2021 - piataasigurariloracrescutcu2-1648567137.jpg

Articole de la același autor

În cadrul Conferinței europene a serviciilor financiare „Sustenabilitate și Reziliență - Noile coordonate ale piețelor financiare”, organizată de Institutul de Studii Financiare, Valentin Ionescu – directorul Direcției generale de asigurări din cadrul ASF, a declarat: „Anul trecut, piața asigurărilor a crescut din punctul de vedere al primelor brute subscrise cu 24%. Este pozitiv faptul că asigurările de viață au crescut cu 18% și au ajuns la subscrieri de 2,6 miliarde de lei, iar asigurările de sănătate au crescut cu 10% și au însumat 500 milioane de lei. Aceste tipuri de asigurări, prin măsurile pe care noi le-am luat, ne dorim să crească continuu, astfel încât structura pieței, așa cum este ea acum, să se schimbe în următorii ani, iar ponderea asigurărilor facultative să fie dominantă.

În 2021, despăgubirile brute plătite de către societățile de asigurare au fost de circa 7,6 miliarde de lei. Industria este rezilientă, industria a răspuns tuturor daunelor care s-au întâmplat pe parcursul anului trecut.

Coeficientul de lichiditate a fost în creștere la sfârșitul lunii decembrie pentru societățile de asigurări comparativ cu 2020, iar indicatorii SCR si MCR au fost peste nivelul minim legal.

Per ansamblu, în ciuda pandemiei și a ieșirii din piață a celui mai mare asigurator, prin eforturile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a făcut, piețele financiare pe care noi le supraveghem, inclusiv piața asigurărilor, s-au dovedit reziliente și au susținut, atunci când a fost nevoie, familiile sau agenții economici.

Ultimii doi ani de pandemie au demonstrat o maturitate a piețelor supravegheate de ASF. Comparativ cu alte crize istorice, în special față de cea din 2008, în acest moment stăm mult mai bine, piețele sunt mature, instrumentele sunt mult mai complexe, iar viteza de reacție, inclusiv a ASF, a fost una foarte mare, foarte bună, în coordonare cu alte autorități.

Ca urmare a tuturor măsurilor, nu s-a pus discuția unui risc sistemic în piețele supravegheate. Și acum planează riscuri asupra piețelor financiare, dar ele sunt monitorizate. În funcție de nivelul riscului, există măsuri pe fiecare nivel de risc.”Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde