Asigurări, comunicaţii, industrie extractivă. INFO economic

127
Asigurări, comunicaţii, industrie extractivă. INFO economic - 1-1692703189.jpg
l Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viaţă a depăşit suma de 1,48 milioane lei, potrivit datelor publicate, marţi, 22 august, de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. În total, valoarea celor mai mari cinci indemnizaţii plătite în 2022 în baza unor astfel de poliţe a depăşit 4,6 milioane lei, acestea fiind achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer.

l Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a agreat cu industria de comunicaţii electronice, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Consultativ, modificarea şi completarea procedurii de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio. Principalele modificări vizează unele aspecte referitoare la reglementarea utilizării în comun a spectrului de frecvenţe licenţiat, posibilitatea închirierii şi transferului drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio şi simplificarea procedurii de autorizare a staţiilor de bază din componenţa reţelelor publice de comunicaţii electronice mobile şi mobile/fixe.

l Producţia viitoare a Cupru Min Abrud, companie care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, depinde foarte mult de măsurile care vor fi luate în cazul iazului de decantare de la Valea Şesei, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea. Acesta a precizat că trebuie înălţat iazul de decantare pentru a putea permite exploatarea în continuare la Cupru Min, iar acolo este o chestiune legată de autorizaţia de mediu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5004 secunde