Asiguratorii au plătit 9,37 milioane euro pentru îmbolnăvirile și decesele cauzate de coronavirus

92

Articole de la același autor

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a anunțat printr-un comunicat de presă că, de la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări au plătit, ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizații de 9,37 milioane euro în baza polițelor de viață și de sănătate. Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecția financiară oferită de o poliță de asigurare facultativă.

În acest context, asigurările de viață și asigurările voluntare de sănătate sunt soluții accesibile pentru reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecția oferită de sistemul public.

„Marea majoritate a companiilor de asigurări și-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi și adapta sfera de acoperiri și la riscurile generate de COVID-19”, a subliniat Alexandru Ciuncan - directorul general UNSAR, chiar dacă există un principiu la nivel internațional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din polițele de asigurări.

Mai mult, deși de regulă unii asigurători excludeau din polițe riscurile cauzate de epidemii și pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienților a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizații pentru riscurile cauzate de COVID-19, se spune în comunicat.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 80% din piața locală de asigurări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Economie : UNSAR și-a ales noua conducere
Pagina a fost generata in 1.9995 secunde