Cele mai multe daune asigurate au fost achitate pentru incendii

176
Cele mai multe daune asigurate au fost achitate pentru incendii - celemaimultedaune-1628014244.jpg

Articole de la același autor

Cele mai mari daune achitate în baza asigurărilor de locuinţe au fost provocate de incendii, anunţă într-un comunicat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri în valoare de peste 11 milioane de lei pentru 50 de daune majore locuinţelor asigurate, în creştere faţă de 2019 cu 16%. Incendiile au fost pe primul loc ca valoare a despăgubirilor de 9,1 milioane de lei, urmate de alunecările de teren, 700.000 lei şi inundaţii, peste 580.000 lei. Asigurătorii atrag atenţia că pe lângă dezastrele naturale mai sunt şi alte riscuri cum ar fi furtul. Riscurile catastrofale (cutremur, inundaţii şi alunecări de teren) pot fi acoperite prin poliţa obligatorie de asigurare (PAD) până la limita de 20.000 euro/10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei.

„Valorile ce depăşesc aceste praguri pot fi preluate printr-o asigurare facultativă. Aceasta acoperă, în plus, riscuri cum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei”, mai spun reprezentanţii UNSAR.

O protecţie suplimentară poate fi obţinută prin ataşarea unor clauze speciale la poliţele facultative. Astfel de clauze pot fi asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice/electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane, spre exemplu, pentru pagubele pe care puteţi să le provocaţi vecinilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Economie : UNSAR și-a ales noua conducere
Pagina a fost generata in 1.9298 secunde