Asiguratorul refuză să achite salariile restante pentru echipajul navei "Grandiosa"

852
Echipajul navei "Grandiosa", sub pavilion Panama, ar fi trebuit să primească salariile restante pe două luni, de la firma de asigurări "Euroins", a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

"Sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de legislația în vigoare ca polița de asigurare să fie onorată. Firma de crewing TINECOMAR, care a recrutat echipajul românesc și-a îndeplinit obligațiile față de asigurator, iar Autoritatea Navală Română și SLN și-au dat avizul" - a declarat Mihălcioiu.

Cu toate acestea, echipajul nu își va primi banii. "Am fost informați de ANR că firma de asigurări Euroins România refuză plata, invocând o serie de motive. În acest caz, firma de crewing se poate adresa instan-ței de judecată" - a declarat Mihălcioiu.

Nava "Grandiosa", cu un echipaj de 15 navigatori români, care nu sunt membri de sindicat, a fost abandonată la sfârșitul lunii martie 2011. "Pentru recuperarea salariilor restante pe întreaga perioadă, este nevoie de o acțiune în instanță, pentru vânzarea navei. Procesul presu-pune cheltuieli mari, de circa 30.000 de euro, la care se adaugă cele de întreținere a echipajului, la bord. Noi ne vom angaja într-o acțiune în instanță împotriva navei și armatorului numai în situația în care firma de crewing TINECOMAR va încheia un contract colectiv de muncă cu SLN, acoperitor pentru toate navele. Mai mult, vom face demersuri pentru modificarea legislației pentru a înlătura orice ambiguități ce ar putea duce, pe viitor, la situații de neplată" - a declarat Adrian Mihălcioiu.

"Cuget Liber" a încercat să obțină și în acest caz un punct de vedere din partea Euroins România, dar fără succes.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4959 secunde