Atenție unde și ce mâncați!

350
Atenție  unde și ce mâncați! - plajamamaia51367416853-1372627147.jpg

Articole de la același autor

E vară, cald și soare (dând la o parte zilele ceva mai răcoroase, așa cum a fost și cea de ieri), însă nu toate unitățile de alimentație publică pe de litoral (și în special cele improvizate) respectă toate condițiile sanitare și de siguranță a alimentelor astfel încât turiștii să fie feriți 100% de even-tualele toxiinfecții alimen-tare.

În sezonul cald crește riscul alterării alimentelor și, implicit, al apariției de toxiinfecții alimentare, așadar este bine ca turiștii care sunt pe litoral, dar și constănțenii, să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente, au atras atenția inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Sigu-ranța Alimentelor (ANSVSA). Astfel, ANSVSA recomandă ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să se acorde o mai mare atenție modului în care se păstrează sau se prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate. În primul rând, indicat este să se cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că oferă garanția unor produse sigure, controlate și depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă, și nu din spații obscure.

Iată și alte câteva sfaturi ale inspectorilor sanitari: "Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider. Alimen-tele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie amba-late separat și menținute în decursul perioadei de valabilitate la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior. Îndepărtați alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Spălați bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi utile pentru o vacanță de vis
Pagina a fost generata in 0.5049 secunde