Au început plăţile pentru apicultori. Ce sumă a fost alocată

185
Au început plăţile pentru apicultori. Ce sumă a fost alocată - startplatialbinesursaplanteea-1600785876.jpg

Articole de la același autor

Marţi, 22 septembrie, au început plăţile către apicultorii afectaţi de fenomenele meteo nefavorabile. Conturile Direcţiilor Agricole au fost alimentate, a anunţat luni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Apicultorii pot încasa ajutorul de minimis în cuantum de 25 de lei pe familia de albine. Până la data de 15 septembrie au fost depuse un număr de 16.296 de cereri, pentru un total de 1.506.068 familii de albine. Suma totală alocată pentru această schemă de ajutor este de 37,652 milioane de lei.

Apicultorii au solicitat autorităţilor un sprijin financiar de 10 euro/familia de albine pentru compensarea pierderilor din sector, având în vedere că fenomenele meteo nefavorabile au compromis în acest an producţia de miere, iar cheltuielile pentru supravieţuirea şi păstrarea familiilor de albine au fost tot mai mari. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, declara la mijlocul lunii iunie că producţia de miere va fi compromisă în acest an, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, fiind prognozată o reducere cu 15-20% faţă de anul trecut.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, cu efective de 1,47 de milioane de familii de albine.

La nivel naţional, sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceştia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6322 secunde