Autovehiculele și jucăriile, pe primul loc în rândul produselor nealimentare periculoase

86
Autovehiculele și jucăriile, pe primul loc în rândul produselor nealimentare periculoase - autovehiculelepeprimullocinrandu-1651066869.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat raportul anual privind Safety Gate - sistemul de alertă rapidă al UE pentru produsele nealimentare periculoase.

În anul 2021, autoritățile din țările participante la Rețeaua pentru siguranța consumatorilor au emis 2.142 de alerte prin intermediul sistemului. Pentru prima dată, cel mai mare număr de alerte a fost notificat la categoria „autovehicule”, urmată de „jucării” și „aparate și echipamente electrice”. În ceea ce privește autovehiculele, acțiunile întreprinse au vizat în principal rechemări în urma detectării unor probleme tehnice, în timp ce, în cazul jucăriilor, acestea s-au axat pe prezența substanțelor chimice periculoase, precum și a bateriilor tip pastilă. În plus, cele mai frecvente probleme raportate pentru aparatele și echipamentele electrice au fost legate de expunerea pieselor sub tensiune și de problemele de supraîncălzire. De asemenea, s-au emis numeroase alerte referitoare la echipamentele de protecție, măștile de protecție aflându-se în centrul atenției.

Cele mai frecvente cinci riscuri raportate au fost vătămările corporale, substanțele chimice, incendiile, asfixierea și șocurile electrice.
 

În total, în sistemul „Safety Gate” au circulat 4.965 de notificări subsecvente, ceea ce arată că statele membre monitorizează strâns alertele; în marea majoritate a cazurilor, după astfel de notificări statele membre iau măsuri suplimentare în propriile țări.

Raportul arată că, în 2021, utilizarea globală a sistemului de alertă rapidă a crescut în cele 30 de țări participante (UE-27 plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia), protejându-i pe consumatori împotriva produselor periculoase.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3991 secunde