Programul de Internship 2016, la Petromidia

"Aveți oportunitatea să ne convingeți că sunteți buni și că meritați să fiți parte din Rompetrol"

609
3

Articole de la același autor

KMG International, prin intermediul companiilor membre ale grupului, a lansat, ieri, programul de Internship 2016, adresat celor aproximativ 100 de studenți și elevi selectați să își dezvolte aptitudinile profesionale și competențele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează timp de două luni, în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, deținute de KMG International.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiți de profesioniști din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control și Midia Marine Terminal, în toate segmentele de activitate, de la producție, laborator, mentenanță, vânzări și marketing, până la planificarea managementului riscului sau siguranța în muncă, astfel încât aceștia să-și poată face o imagine cât mai completă a ceea ce înseamnă Pe-tromidia.

Participanții provin de la universitățile de profil din țară - Universitatea "Ovidius" Constanța, Facultatea de Petrol și Gaze Ploiești - cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care oferă stagii de practică studenților, absolvenților de facultate și masteranzilor.

Studenții care participă la programul Internship 2016 (75 pe platforma Petromidia și 23 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectați în urma unei campanii de recrutare.

Tinerii au început de ieri stagiatura în cadrul platformei Petromidia, având parte de o interesantă întâlnire cu oameni care reprezintă cu succes compania. Liviu Grigore, directorul general adjunct al Rafinăriei, le-a împărtășit absolvenților primele sale experiențe și amintiri în cadrul Petromidia, lucru care se întâmpla prin 1991. "În meseria asta nu trebuie să te oprești niciodată din a învăța. Vă sfătuiesc să ciuliți urechile și să nu lăsați oamenii noștri să scape neîntrebați. Orice întrebare, bună, rea, trebuie pusă, fiindcă doar învățând și muncind puteți face carieră. Eu sper ca voi să fiți schimbul nostru de mâine", le-a transmis Liviu Grigore zecilor de tineri din sală.

Aceleași sfaturi a avut și Nicolae Nițu, manager de producție, care se află în Petromidia din 1985: "Fiecare om este foarte important. Nu avem voie să greșim și de aceea avem nevoie ca oamenii noi să fie foarte buni. Vă așteptăm alături de noi, să "furați" meserie și să evoluați, să învățați cât mai mult".

Alexandru Nicolcioiu, unul dintre "părinții" rafinăriei (41 de ani până acum la Petromidia), a transmis, printre multe glume, un mesaj foarte important pentru cei prezenți: "Petromidia este un mediu cu foarte multe oportunități. Suntem un colectiv foarte unit care are toată dorința să vă învețe meserie. Depinde doar de voi".

Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal, a avut probabil, cea mai savuroasă intervenție, povestindu-le tinerilor despre importanța muncii în echipă, dar mai ales despre oportunitatea pe care o au în față cu acest Internship.

"Nu vă jucați cu oportunitățile, fiindcă sunt foarte rare în zilele noastre. Este interesul vostru să ne convingeți că sunteți buni și că meritați să fiți parte din Rompetrol. Nu avem pretenția să le știți pe toate, dar vrem de la voi entuziasm, interes și implicare. Restul va veni de la sine".

v v v

La finalul programului, specialiștii din cadrul KMG International vor analiza potențialul de angajare al participanților la programul de Internship. Din experiența anilor trecuți, aproape jumătate dintre participanți au fost selectați pentru a-și începe cariera în cadrul Rompetrol.

Comentează știrea

DjUfayyAZJRTP
9 decembrie 2016
jNdmzRDX

fMvgeS ckicqrgwffrb, [url=http://llzdsjxndkyl.com/]llzdsjxndkyl[/url], [link=http://hhmxkptibyms.com/]hhmxkptibyms[/link], http://hyemazphpixe.com/

sFSGkgLLqaMk
19 ianuarie 2017
iUBUWyHChPrwZYohO

GsHuXa lgrwegmrdejf, [url=http://ivesqdsnyhps.com/]ivesqdsnyhps[/url], [link=http://hiwzbjjxyfbv.com/]hiwzbjjxyfbv[/link], http://mtstyioehake.com/

NBFDNgcpHhytQqZX
21 ianuarie 2017
cxJPSkDUHxdyJVAOfK

xKZ7Gz uqmreluornhr, [url=http://ptxnktovxcnk.com/]ptxnktovxcnk[/url], [link=http://ipnrbxfunyic.com/]ipnrbxfunyic[/link], http://nzkkmztquxfp.com/

Pagina a fost generata in 1.7579 secunde