Barbu: APIA a plătit 95% dintre fermieri; Comisia Europeană ne-a rambursat deja 800 de milioane de euro

215
Barbu: APIA a plătit 95% dintre fermieri; Comisia Europeană ne-a rambursat deja 800 de milioane de euro - jos1690482629-1705168727.jpg

Articole de la același autor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit până în prezent 95% dintre fermierii români, iar cei 5% care mai sunt de plătit se află în proceduri de control şi verificare, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Florin Barbu, menţionând că suma rambursată deja de Comisia Europeană este de 800 de milioane de euro, scrie Agerpres.

"APIA a plătit plătit 95% dintre fermierii români. Sunt plătiţi aproape 700.000 de de fermieri. Bineînţeles, mai sunt 5% care se află în proceduri de control, de verificare de către instituţia din subordinea APIA teritorial. Este normal să fie verificate aceste documente pentru că sunt bani de la Uniunea Europeană, iar o parte sunt de la bugetul statului. Trebuie să ne asumăm aceste lucruri şi sigur vor fi deblocate şi aceste sume", a precizat Barbu, la finalul discuţiilor cu fermierii care protestează în stradă şi care s-au plâns că subvenţiile acordate prin APIA nu au ajuns la destinaţie.

Şeful MADR a mai spus că în conturile BNR se află deja 800 de milioane de euro, sumă rambursată de către Comisia Europeană, aferentă plăţilor efectuate de APIA, în sumă de 1,6 miliarde de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6635 secunde