Concurs BCR: "Economia românească s-a stabilizat"

415
BCR:

Articole recomandate

Mesaje optimiste din partea bancherilor – economia românească s-a stabilizat și singura direcție este în sus, datele din ultima parte a anului urmând să confirme o evoluție macroeconomică pozitivă. Afirmația îi aparține lui Dominic Bruynseels, președintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), care a mai spus, într-un interviu acordat Bloomberg, că "acesta nu înseamnă că ce a trecut ce era mai rău pentru companii și clienți persoane fizice".
"Din perspectivă macroeconomică, datele statistice vor arăta îmbunătățiri semnificative, în trimestrul al patrulea și în prima parte a anului viitor, în mare parte și pentru că datele din perioadele similare precedente au fost extrem de slabe. Populația și firmele mici vor mai avea o perioadă dificilă", a mai spus oficialul BCR.
Bruynseels a mai spus că România trebuie să aștepte ca împrumutul de la FMI să își facă efectul și ca programul Prima Casă să readucă încredere în piață: "Pentru locuințele mai ieftine va avea loc o stabilizare a prețurilor, care vor deveni mai abordabile. Ajustarea economică, de la o creștere de 7% în 2008 la o contracție estimată la 8% în 2009 a presupus un efort imens, deci este nevoie de timp mare de redresare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9213 secunde