BEI acordă României un credit de 360 milioane de euro

337
BEI acordă României un credit de 360 milioane de euro - beiacordacredit-1468600476.jpg

Articole de la același autor

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă  finanțare în valoare de 360 milioane de euro pentru proiecte prioritare în cadrul programelor operaționale ale UE din perioada 2014 - 2020, pentru a susține creșterea în România. Totodată extinde furnizarea de servicii de consultanță pentru autorităților naționale, în vederea îmbunătățirii implementării proiectelor și a absorbției fondurilor UE.

"Contractele semnate vor ajuta la îndeplinirea mandatului băncii UE, în special pentru oferirea de servicii de creditare, de consultanță în toate statele membre. Acestea cuprind un set crucial de acțiuni pentru asigurarea unei creșteri economice viitoare sustenabile în UE - acțiuni care s-au dovedit deja a fi de succes în multe state membre și pe care BEI este dedicată să le implementeze pe larg în România. Împrumutul din partea BEI va cofinanța proiecte de infrastructură publică prioritare, cu o valoare totală de aproximativ 7,7 miliarde de euro, cu efecte economice așteptate puternice în cadrul mai multor programe operaționale ale UE și va sta la baza unor transformări structurale ulterioare pe piața muncii, prin îmbunătățirea seturilor de abilități. Contractele de servicii de suport de consultanță pentru proiecte reprezintă continuarea asistenței tehnice a BEI în curs de desfășurare din 2014. Acestea vor consolida asistența deja oferită prin programul JASPERS începând cu 2008 către autoritățile române, administrații și întreprinderi de stat, cu obiectivul de a pregăti proiecte de înaltă calitate, accelerând absorbția fondurilor UE din perioada de programare curentă, 2014-2020.

Cele două împrumuturi semnate de către BEI cu autoritățile române  în acest an indică existența unui pachet de proiecte care mă aștept să fie în curând suplimentate de începerea operațiunilor legate de FESI în țară și să continue să crească și să se diversifice în viitor, inclusiv prin operaționalizarea inițiativei pentru IMM-uri dedicată susținerii antreprenoriatului în România", a declarat vicepreședintele BEI, Cristian Popa.

De la începutul operațiunilor BEI în România, Banca a oferit o sumă cumulată de aproximativ 11,4 miliarde de euro pentru finanțare, inclusiv împrumutul semnat astăzi. Proiectele pilot finanțate de BEI în România includ Fabrica de anvelope Pirelli din Slatina, Metroul din București, Proiectul de energie verde al ENEL și programele de eficiență energetică pentru blocurile de locuințe din Capitală.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde