Beneficiarii de fonduri europene își vor încasa la timp banii

214
Beneficiarii de fonduri europene își vor încasa la timp banii pentru facturile eligibile datorită schimbărilor implementate în sistem, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene.
"Schimbăm radical abordarea în relația cu beneficiarii. Vrem ca plata la timp a facturilor să devină regulă în sistem, fondurile UE să ajungă cât mai repede la beneficiari și astfel să susținem revigorarea economiei. În această lună, Autoritățile de Management pentru șase programe operaționale vor achita 1,2 miliarde de lei beneficiarilor de fonduri europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 
Autoritățile de Management vor avea la dispoziție suma menționată pentru plata facturilor restante ca urmare a aprobării de către Guvernul României a unui împrumut de la Trezorerie. Finanțarea va asigura fondurile de care au nevoie Autoritățile de Management pentru POS DRU, POR (Programul Operațional Regional), POS Mediu (Programul Operațional Sectorial Mediu), POS CCE (Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice), PODCA (Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative) și POAT (Programul Operațional Asistență Tehnică). 
Cele mai mari sume au fost alocate pentru POR - aproximativ 408 milioane de lei, POS Mediu - 322 de milioane de lei, respectiv POS DRU - 258 de milioane de lei. 
Fondurile vor fi virate Autorităților de Management prin intermediul ministerelor responsabile. Împrumutul contractat de la Trezorerie va fi rambursat din sumele care urmează să fie încasate de la Comisia Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1768 secunde