BNR Constanţa: Se lansează în circuitul numismatic monede cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu

335
BNR Constanţa: Se lansează în circuitul numismatic monede cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - 1-1712744692.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, în data de 17 aprilie 2024, o monedă din aur, o monedă din argint şi o monedă din tombac cuprat, care marchează 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu.

„Monedele din aur, argint şi tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 10 aprilie, de Raluca Maria Sandi, referent de specialitate, Biroul de educaţie financiară, muzeu şi comunicare - Sucursala Regională Constanţa a BNR.

Preţurile de vânzare sunt: 15.600,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate; 490,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate; 190,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2826 secunde