BNR a lansat o monedă din argint dedicată lui Constantin Brâncuşi

322
BNR a lansat o monedă din argint dedicată lui Constantin Brâncuşi - 1-1706527400.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României (BNR) a lansat, luni, 29 ianuarie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „Constantin Brâncuşi - Surse româneşti şi perspective universale”.

Aversul monedei prezintă o parte din clădirea Muzeului Naţional de Artă din Timişoara, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2024”, în timp ce reversul monedei redă portretul şi numele lui Constantin Brâncuşi şi anii între care a trăit, „1876” şi „1957”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

„Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Monedele din argint cu tema „Constantin Brâncuşi - Surse româneşti şi perspective universale” au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3279 secunde