BNR lansează o monedă aniversară: 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu

745
BNR lansează o monedă aniversară: 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu - 1-1700392076.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României (BNR) va lansa, luni, 20 noiembrie, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea fostului premier conservator Lascăr Catargiu.

Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din Bucureşti, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune „2023” şi valoarea nominală „100 LEI”, în timp ce reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Lascăr Catargiu şi anii între care a trăit acesta, „1823-1899”.

„Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de către Monica Ramona Comşa, referent de specialitate, Biroul de educaţie financiară, muzeu şi comunicare, BNR - Sucursala Regională Constanţa.

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4204 secunde