Claudiu Năsui, de la USR: „La Ministerul Economiei, 80% sunt pile, cunoştinţe şi relaţii”

2625
Claudiu Năsui, de la USR: „La Ministerul Economiei, 80% sunt pile, cunoştinţe şi relaţii” - claudiunasui-1700391323.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui, de la USR, a afirmat că sunt 1,3 milioane de angajaţi în aparatul bugetar din România, dar că acesta ar putea funcţiona fără 30 la sută dintre aceştia. Potrivit lui Năsui, numai la Ministerul Economiei 80 la sută dintre angajaţi sunt pile, cunoştinţe şi relaţii.

Întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă aparatul bugetar al României ar funcţiona fără 30 la sută dintre angajaţi, Claudiu Năsui a precizat că ar putea funcţiona chiar fără un procent mai mare.

„Aş spune că chiar mai mult. Avem 1,3 milioane de angajaţi pentru că şi ultimele guvernări au mai adăugat. Asta e o mare problemă, faptul că pentru un ministru este foarte greu să dai afară, pentru că în momentul în care vrei să dai afară se întâmplă ce mi s-a întâmplat şi mie: atacuri, şicane. Şi dacă trecea reorganizarea, începeau apoi procesele şi toate astea, pe când dacă vrei să angajezi e foarte uşor. Mai faci un post, mai pui activ de partid, nişte prieteni, rude, familie. L-am găsit pe fratele domnului Nicolicea (Eugen Nicolicea, fost deputat PSD - n.r.), era şi el administrator special în industria de apărare”, a declarat Claudiu Năsui.

Întrebat cât la sută din Ministerul Economiei însemna pile, cunoştinţe şi relaţii, el a precizat că 80 la sută.

„Cam 80 la sută. Cred că e un procentaj pe care l-am mai discutat cu colegii. Este un procentaj de 20 la sută de oameni care autentic muncesc şi am un respect pentru ei şi îi cunosc. Nu o să dau nume, dar sunt nişte oameni care stăteau şi noaptea. Şi pentru ei timpul trece leafa merge, şi ei puteau să zică nu nene, ura şi la gară, salut, dar ei sunt cei care de fapt ţin în picioare instituţiile acestea. 80 la sută nu e o exagerare şi am văzut-o în mai multe instituţii, am mai vorbit şi cu colegi”, a mai spus Năsui.

De asemenea, fostul ministru a fost întrebat dacă sunt cazuri de angajaţi care nu veneau la serviciu sau veneau, stăteau două ore şi plecau, el a spus că cei care au plecat din Ministerul Economiei, s-au angajat la Ministerul Energiei.

„Da. Când încercai să te atingi de cineva, «a, păi e omul lui cutare» şi zic «Bravo lui, să fie, dar nu în organigrama mea». Ce se întâmpla la mine e că ce dădeam eu afară, pleca la Ministerul Energiei. Îi recupera Virgil Popescu. (...) Ar trebui redus statul român, ar trebui redus cu mult, nu e niciun motiv să existe mai mult de 12 ministere în statul român, Ministerul Familiei nu are ce să caute, îmi pare rău, sunt foarte multe ministere care ar putea foarte uşor să dispară. Eu am o cruciadă întreagă împotriva salariilor nesimţite la stat. Ultimul caz este cel al domnului Nicu Marcu, preşedintele ASF, 25.000 de euro brut pe lună. Vorbim de 15-16.000 de euro net pe lună”, a mai declarat Claudiu Năsui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4132 secunde