USR tergiversează adoptarea legii anti-viol, care ar combate exploatarea sexuală a minorilor

192
USR tergiversează adoptarea legii anti-viol, care ar combate exploatarea sexuală a minorilor - usr-lege-1686678887.jpeg

Articole de la același autor

În condițiile în care România se confruntă cu o gravă problemă în domeniul traficului de carne vie, situație reliefată în numeroase rapoarte internaționale și ale Departamentului de Stat al SUA, USR tergiversează tocmai adoptarea legii care ar contribui semnificativ la combaterea acestui flagel.

În ședința plenului Camerei Deputaților de marți, 13 iunie, deputatul USR Claudiu Năsui a solicitat retrimiterea la comisie, pentru a doua oară, a propunerii legislative care încadrează automat la viol actele sexuale între majori și minori sub 16 ani.

Propunerea legislativă a primit săptămâna trecută raport favorabil din partea Comisiei juridice din Camera Deputaților și urma ca în această săptămână să fie votată în plen, după ce anterior proiectul a trecut de votul Senatului. Invocând faptul că propunerea legislativă ar putea fi îmbunătățită, USR a cerut și obținut retrimirea la comisii pentru încă două săptămâni, tergiversând astfel intrarea în vigoare a unor prevederi legale care ar ajuta la combaterea fenomentului exploatării sexuale a minorilor.

Patru senatoare PNL, printre care Iulia Scântei şi Alina Gorghiu, şi o senatoare PSD au depus un proiect de lege, la Senat, ce are ca scop ridicarea la 15 ani a vârstei consimţământului sexual și de a incrimina distinct infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor, precum şi cea de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor şi infracțiunea constând în determinarea sau înlesnirea întreţinerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori, cu forme agravante și pedepse proporţionale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde