Claudiu Năsui: „Limitarea plăţilor cash nu este despre combaterea evaziunii, este despre control”

951
Claudiu Năsui: „Limitarea plăţilor cash nu este despre combaterea evaziunii, este despre control” - nasui-plati-1697202164.jpg

Articole de la același autor

Deputatul USR Claudiu Năsui apreciază că limitarea plăţilor cash nu reprezintă o măsură de combatere a evaziunii fiscale sau a corupţiei, în condiţiile în care o serie de ţări occidentale nu au impus astfel de limitări, dar au o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor decât România.

„Limitarea libertăţii nu înseamnă să fii civilizat. Germania, Estonia, Austria, Cipru, Suedia, Olanda, Ungaria, Irlanda, Malta, Luxembourg, Anglia nu au nicio limită la plata cu cash. Toate aceste ţări nu doar că îşi lasă cetăţenii să-şi aleagă cum vor să-şi folosească banii, dar au şi evaziune mai mică decât România. Limitarea plăţilor cash nu este despre combaterea evaziunii sau a corupţiei. Şi acum sunt limitate la 10.000 de lei pe tranzacţie şi tot avem şi evaziune şi corupţie. Este despre control”, scrie fostul ministru al Economiei, vineri, pe Facebook.

Claudiu Năsui menţionează că există argumente bune în favoarea plăţii cu cardul, la fel cum există argumente bune şi în favoarea plăţii în numerar, dar că o persoană are dreptul să aleagă cum îşi cheltuie banii.

„Dacă eşti contra interzicerii cash-ului, eşti cu AUR. Dacă eşti pentru, eşti cu PSD. Pe orice parte a dezbaterii sunteţi, nu vă lăsaţi manipulaţi de oameni care gândesc tribal. Există argumente bune pro-card, aşa cum există argumente bune pro-cash. Nu există argumente bune pro interzicere/impunere a unuia sau altuia. Sunt banii dumneavoastră, munciţi de dumneavoastră, aveţi dreptul să-i cheltuiţi oricum doriţi dumneavoastră”, scrie Năsui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0911 secunde