Cu cât ar putea creşte pensiile de la 1 ianuarie 2022

917
Cu cât ar putea creşte pensiile de la 1 ianuarie 2022 - cucatarputeacreste-1633275153.jpg

Articole de la același autor

Premierul Florin Câţu a anunţat, de curând, că pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2022. Potrivit acestuia, punctul de pensie va fi corelat cu inflaţia şi cu creşterea salariului minim brut. „De la 1 ianuarie 2022, pensiile vor fi majorate în raport cu inflaţia şi creşterea salariului minim brut pe economie. Revenim la legislaţia care spunea că pensiile cresc anual, transparent, cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut”, a declarat primul ministru.

Potrivit Ministerului de Finanţe, creşterea ar putea fi de 6-7% de la începutul anului viitor. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a spus că situaţia majorării pensiilor este complicată.

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie şi mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuţi tot mai mulţi bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile. Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru şi vă daţi seama că politic discutând îţi doreşti să creşti pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câştig electoral, dar este şi o responsabilitate să le poţi plăti”, a subliniat ministrul Năsui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3138 secunde