Ludovic Orban: „Ar fi tupeu maxim ca preşedintele să îl propună tot pe Cîţu premier”

209
Ludovic Orban: „Ar fi tupeu maxim ca preşedintele să îl propună tot pe Cîţu premier” - orbancitu-1633360636.jpg
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, nu crede că e posibil ca, în cazul în care moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va trece în Parlament, Florin Cîţu să fie nominalizat din nou premier. Orban spune că ar fi „tupeu maxim” o astfel de desemnare, iar pentru nominalizarea pe această funcţie trebuie convocat Consiliul Naţional al partidului.

Întrebat ce ar însemna dacă, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, preşedintele Klaus Iohannis îl va nominaliza tot pe Florin Cîţu în funcţia de premier, Orban a spus: „Asta ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîţu”.

„Tupeu din partea celor care ar urma să ia o astfel de decizie. Conform statutului partidului, nominalizarea candidatului de premier este făcută de Consiliul Naţional al partidului. Preşedintele desemnează candidatul care este propus de partidul care îşi propune formarea unei majorităţi parlamentare”, a explicat Ludovic Orban, întrebat dacă se referă la preşedintele Klaus Iohannis.

Chestionat dacă el ar vota un nou guvern cu Florin Cîţu premier, dacă se va face această nominalizare, Orban a afirmat că nu crede că este posibil aşa ceva. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6242 secunde