Aleşii locali din Constanţa au decis. Împrumuturi pentru Termocentrale SA, dar şi pentru municipalitate

301
Aleşii locali din Constanţa au decis. Împrumuturi pentru Termocentrale SA, dar şi pentru municipalitate - sedinta-extraordinara-1697202206.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi vineri de primarul Vergil Chiţac în şedinţă extraordinară, cu începere de la ora 12:00. Pe ordinea de zi au fost introduse trei proiecte care au fost analizate şi apoi votate de către aceştia.

Primul dintre ele a fost proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2023. Acesta a fost adoptat cu 23 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Al doilea proiect a fost cel privind aprobarea garantării unei finanţări rambursabile interne de către UAT Municipiul Constanţa în valoare de maxim 86.400. 000 lei cu o maturitate de maxim 3 ani pentru societatea Termocentrale Constanţa SRL. Practic este vorba despre un împrumut pe care municipalitatea îl oferă acestei firme. Proiectul a fost adoptat cu 25 de voturi pentru.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi l-a reprezentat cel privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de maximum 253.918.900 lei. Este vorba despre un împrumut pe care municipalitatea îl face din bancă pentru a acoperi cheltuielile anumitor proiecte care se află deja în implementare. Acesta a fost adoptat cu 18 voturi pentru, unul împotrivă şi 6 abţineri. La şedinţă au fost prezenţi 25 de consilieri locali din 27, iar aceasta s-a desfăşurat în format online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde