Consilierii locali din Constanţa se reunesc online. Bursele elevilor, pe lista aleșilor

273
Consilierii locali din Constanţa se reunesc online. Bursele elevilor, pe lista aleșilor - fondsedintaclmc-1677506155.jpg
Aleşii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru marţi, 28 februarie, cu începere de la ora 14:00.

Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 50 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte şedinţe de Consiliu Local, elevii din municipiul Constanţa nu sunt neglijaţi nici acum de către consilieri, astfel că pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor aferente anului şcolar 2022-2023 pentru elevii din învăţământul preuniversitar, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi consilierii vor mai vota aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023 al CT BUS S.A, dar şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societăţii Termoficare Constanţa S.R.L.

La fel, se va aproba şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii Confort Urban S.R.L. Constanţa pe anul 2023.

Totodată, aleşii locali vor vota şi proiectul de hătărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023.

Tot marţi se va stabili şi organigrama dar şi statutul de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Aceeaşi consilieri vor vota aprobarea Studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul „Staţii de reîncarcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa”.

Un alt proiect important ce va fi dezbătut şi apoi votat este cel privind aprobarea Studiului de fezabilitate (SF) şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța şi desfiinţare elemente existente”.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Lucrări de regenerare urbană şi amenajare spații verzi în zona Sala Sporturilor - Bd. Tomis colț cu strada Sarmisegetuza din municipiul Constanța” va intra și el în atenția aleșilor locali.

Zona de promenadă este foarte importantă pentru toţi constănţenii, astfel că aleşii locali îşi vor îndrepta atenţia şi către proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Amenajarea integrată a zonei cuprinsă între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei şi Taluz – Crearea de facilităţi pentru evenimente culturale şi pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă şi parcaje”

Un alt proiect interesant este proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2023-2024. Acesta a fost iniţiat de consilierii locali Ionuţ Rusu, Mirela Garip, Romeo Stavăr-Vergea, Irinela Nicolae şi Liviu Merdinian.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării şi completării Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare în unităţile administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă-Canal Constanţa” şi în care îşi desfăşoară activitatea operatorul regional RAJA S.A. Constanţa şi a contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare este şi el pe ordinea de zi.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 50 de proiecte care vor fi votate în şedinţa de marţi.

Aşa cum se întâmplă de multă vreme, şedinţa se va desfăşura prin intermediul unei platforme online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5824 secunde