Aleșii locali din Constanța, în ședință! S-a rectificat bugetul pe anul 2022

593
Aleșii locali din Constanța, în ședință! S-a rectificat bugetul pe anul 2022 - sedintaaaaa-1671189297.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă extraordinară vineri, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi s-au aflat șapte proiecte care au fost dezbătute şi apoi votate de către aleșii locali.

Primul proiect a fost cel privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al lui Teodor Popa și vacantarea locului de consilier local deținut de acesta. Reamintim faptul că acesta şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni şi a motivat gestul său prin faptul că a avut mai multe probleme personale.

Cel de-al doilea proiect pe ordinea de zi l-a reprezentat rectificarea bugetului local din Constanţa pe anul 2022. Astfel, s-a aprobat rectificarea bugetului local la venituri în sumă de 1.371.192 mii lei şi la cheltuieli în sumă de 1.565.906 mii lei. Totodată, s-a mai aprobat şi bugetul fondurilor externe nerambursabile pe anul 2022, în sumă de 24.000 lei. De asemenea, Consiliul Local Municipal Constanţa a mai diminuat, la capitolul învăţământ, titlul cheltuieli cu bunuri şi servicii cu suma de 19.000 lei şi a majorat titlul de asistenţă socială cu suma de 1.045 mii lei.

La capitolul Sănătate s-a majorat titlul transferuri curente cu suma de 22.000 lei şi s-a diminuat titlul de transferuri capital cu aceeaşi sumă.

La compartimentul „Cultură, recreere şi religie” s-a diminuat titlul recreeri cu bunuri şi servicii cu suma de 75.000 lei şi s-a majorat titlul cheltuieli şi capital cu suma de 65.000 lei. Acestea sunt doar câteva dintre cifrele care sunt incluse în rectificarea bugetului local pe anul 2022.

Pe aceeaşi ordine de zi s-a mai aflat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării finale a managementului Muzeului de Artă Populară Constanța și a componenței comisiei de evaluare și de soluționare a contestațiilor.

Astfel, directorul Muzeului de Artă Constanţa va fi Lelia Carolina Rus Pîrvan, în timp ce Irina Nicolae va fi consilier principal la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa. Oana Dobre va ocupa funcţia de şef Serviciu Financiar Buget, iar Mirela Cetean va fi consilier juridic. Iuliana Lăţea va fi şef Serviciu Audit Intern şi totodată secretar, iar Laura Bobeş va ocupa funcţia de şef Serviciu Resurse Umane.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie şi oncologie, Constanţa - spital nou” și a cheltuielilor legate de proiect. Conform proiectului s-a aprobat valoarea totală a acestuia care este de 510.714.401,01 lei.

Construirea acestui spital reprezintă o şansă la viaţă pentru cei suferinzi de afecţiuni oncologice sau cardiace, iar necesitatea construirii lui este foarte mare. Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost adoptate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6025 secunde