Consilierul local Cristian Omocea: "Datoria mea este să fiu printre oameni"

2154

Articole de la același autor

Viaţa de consilier local nu este niciodată uşoară. În cele mai multe momente, un ales al unui oraş trebuie să dea dovadă de grijă pentru urbea pe care o reprezintă şi pentru cetăţenii care l-au votat, dar şi pentru cei care nu au făcut acest lucru. Asta face zi de zi consilierul local din PNL Constanţa, Cristian Omocea, cel cu care am stat de vorbă şi am aflat lucruri neştiute despre cariera şi viaţa sa. Cum reuşeşte Cristian Omocea să gestioneze momentele grele, dar şi pe cele frumoase pe care le întâmpină zi de zi, aflaţi în rândurile următoare.

-Domnule Cristian Omocea, cum decurge o zi din viaţa dumneavoastră, în calitate de consilier local al municipiului Constanţa?


-Doresc să precizez, încă de la început, că este e onoare, dar şi o mare responsabilitate să fiu consilier local al municipiului Constanţa, aflat la primul mandat. Consider că datoria mea principală este să fiu printre oameni, să le aflu problemele și să căutăm împreună soluții, pentru că, în definitiv, ce este un consilier local, dacă nu liantul între administrație și cetățean? De asemenea, sunt membru al Comisiei de specialitate nr. 3 (Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement), unde dezbatem şi avizăm proiectele de hotărâre ce vor fi supuse aprobării în cadrul ședinţelor de consiliu. Mai mult decât atât, am și audiențe la sediul PNL, cu cetăţenii care solicită acest lucru, iar problemele sau sugestiile primite sunt aduse la cunoştinţă factorilor de decizie.





-Ştim despre dumneavoastră că aveţi doctoratul în inginerie chimică. Cât de interesant este acest domeniu?

-Într-adevăr, în anul 2016 am decis să mă înscriu la doctorat, în cadrul Şcolii Doctorale „Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor” - Universitatea Politehnica din Bucureşti. După o asiduă cercetare, experimentare şi inovare care au durat 5 ani, în anul 2021, luna decembrie, am susţinut, în şedinţă publică, teza de doctorat, obţinând calificativul „Magna cum laude”. Domeniul de doctorat este interesant, deoarece dezvăluie noi metode şi instrumente pentru monitorizarea, evaluarea şi controlul impactului anumitor substanţe poluante asupra calităţii apelor, fapt care îmi îmbunătăţeşte activitatea pe care o desfăşor în momentul de față.

-Poziţia dumneavoastră de consilier local vă împiedică să vă exercitaţi atribuţiile la locul de muncă? Este greu să le faceţi pe amândouă?

-Calitatea de ales local este una în care trebuie să aloci suficient timp pentru a putea fi bine informat în vederea luării unor decizii corecte. Atribuţiile mele la locul de muncă sunt îndeplinite cu maximă seriozitate, iar timpul alocat pentru cele două activităţi este foarte bine gestionat.



-Ce vă spun cetăţenii Constanţei atunci când mergeţi pe teren şi staţi de vorbă cu ei? Ce supărări au şi cum găsiţi soluţii la acestea?


-Partidul Naţional Liberal Constanța ţine mereu legătura cu cetăţenii oraşului atât prin deplasările în teren pe care le facem frecvent, cât şi prin audienţele pe care noi, consilierii locali, le acordăm. În cadrul acestora primim şi felicitări, dar şi reproşuri privind activitatea administraţiei publice locale. Suntem apreciaţi pentru faptul că administraţia liberală a reuşit să realizeze şi să implementeze proiecte de interes local care vor îmbunătăţi nivelul de trai, cât şi confortul constănţenilor. Sunt, desigur, și foarte multe nemulțumiri, lucru absolut normal atunci când îți propui proiecte de o asemenea anvergură ca cele începute de administrația actuală. Una dintre problemele des întâlnite este aceea a lipsei locurilor de parcare. Aici soluția a venit tot din interacțiunile şi consultările cu oamenii și la ultima şedință de Consiliu Local am votat modificările Regulamentului de parcare. Alte nemulțumiri sunt în legătură cu lipsa spațiilor verzi, problemă pe care ne străduim să o rezolvăm.



-Cât de greu vă este să mulţumiţi pe toată lumea? Ştim cu toţii că opinia publică diferă atunci când vine vorba de politică.

-Este foarte greu să mulţumeşti pe toată lumea, însă încercăm, pe cât posibil, să ajutăm cât mai mulţi cetăţeni care au nevoie de sprijinul nostru. Vreau să vă spun că problemele ridicate de către aceştia nu ţin cont de opţiunea lor politică, iar noi suntem reprezentanţii tuturor cetăţenilor din municipiul Constanța în Consiliul local.

-Cu siguranţă aţi călătorit în alte ţări europene şi aţi văzut exemple de administraţie locală. Aţi încercat să luaţi exemple de acolo pe care să le aduceţi în Constanţa?

-Am vizitat câteva oraşe din Europa unde am fost impresionat de modul de conservare şi valorificare a clădirilor vechi, cât şi de infrastructura rutieră din aceste ţări. Îmi doresc ca şi noi să putem ajunge la acest nivel, iar în acest sens ne propunem să accesăm cât mai multe proiecte pe fonduri europene.

-Cum vă înţelegeţi cu colegii de partid? Aveţi o comunicare eficientă?

-Partidul Naţional Liberal este un partid viu, în care libertatea de exprimare a opiniilor este asigurată tuturor membrilor. În anul 2003, am decis să mă înscriu în partid, iar după o activitate de 10 ani în cadrul Organizaţiei de tineret am fost ales în funcţia de secretar executiv în Organizaţia Municipală. În tot acest timp am dezvoltat şi menţinut bune relaţii cu toţi colegii de partid, fapt ce mi-a permis să am o comunicare eficientă în partid. Între consilierii locali PNL există o strânsă colaborare, echipa fiind alcătuită atât din colegi care sunt cu experienţă în Consiliul local, cât şi din cei aflaţi la primul mandat.



-Ce faceţi în timpul liber? Care sunt hobby-urile dumneavoastră?


-Timpul liber este în special dedicat familiei mele, căreia şi pe această cale doresc să-i mulţumesc pentru înţelegere şi suport în toate activităţile pe care le întreprind. Împreună cu fiica mea, în calitate de suporter al echipei CSM Constanța, particip la evenimentele sportive ce au loc în oraş, pentru a susţine sportul constănţean. Aştept cu nerăbdare să fie construit noul stadion şi să putem vedea echipa FC Farul Constanţa cum ne va aduce bucurii prin câştigarea cât mai multor trofee şi victorii spectaculoase. Uneori, împreună cu prietenii, joc tenis de câmp si baschet, iar la sfârşitul săptămânii ne adunăm în familie şi servim masa.



-Aţi început deja să vă pregătiţi pentru campania electorală pentru alegerile din 2024?


-Pentru noi, liberalii, campania electorală începe a doua zi după alegeri. Scopul nostru este să fim mereu aproape de oameni şi nu doar în timpul campaniilor electorale. Bineînţeles că ne propunem să câştigăm toate alegerile pentru a putea continua lucrurile bune începute şi pentru a dezvolta mai departe, împreună, oraşul nostru.



-La final, un mesaj pentru toţi locuitorii oraşului Constanţa!

-Doresc să mulţumesc constănţenilor pentru încrederea acordată în anul 2020, când am fost ales consilier local al municipiului Constanţa din partea PNL. De asemenea, vreau să le mulţumesc tuturor pentru că înţeleg faptul că oraşul nostru trece printr-o transformare majoră, mult necesară, la finalul cărei calitatea vieţii va fi mult îmbunătăţită şi vom crea la Constanţa un centru de putere economică şi îşi va recăpăta locul bine meritat. În încheiere, cu ocazia sărbătorilor, urez Crăciun fericit tuturor alături de cei dragi şi Anul Nou să ne găsească sănătoşi!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5765 secunde