Aleşii locali din Constanţa au decis refacerea unor tronsoane de drumuri din municipiu

3686
Aleşii locali din Constanţa au decis refacerea unor tronsoane de drumuri din municipiu - fond-sedinta-extra-1696943880.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanţa, Vergi Chiţac, a convocat Consiliul Local Municipal Constanţa în şedinţă extraordinară, marţi, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi s-au aflat 7 proiecte care au fost analizate şi apoi votate de aleşii locali.

Unul dintre acestea a fost proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2023. În acest proiect se specifică faptul că se aprobă rectificarea bugetului local la venituri în valoare de 1.886.170 mii lei şi la cheltuieli în valoare de 1.953.011 mii lei.

La capitolul „Învăţământ” se diminuează titlul de proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile cu suma de 300.000 lei şi se diminuează titlul de cheltuieli de capital cu suma de 470.000 lei.

Printre altele, la capitolul „Transporturi” se majorează titlul de cheltuieli de capital cu suma de 800.000 lei. Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Totodată, pe ordinea de zi a şedinţei au mai fost incluse trei proiecte de hotărâre pentru care a fost acordată, suplimentar, suma de 56 de milioane de lei.

Este vorba despre proiectele de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”, privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” şi cel privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei”.

Cei 56 de milioane de lei alocaţi pentru reconstruirea acestor tronsoane vor fi luaţi din banii publici, mai exact din împrumutul pe care Primăria Constanţa intenţionează să îl facă în viitorul apropiat, împrumut care a fost aprobat într-o şedinţă anterioară a Consiliului Local Muncipal Constanţa.

Toate cele trei proiecte au fost adoptate cu 20 de voturi pentru şi 7 împotrivă, consilierii USR fiind cei care s-au opus.

O nouă stradă va fi construită în municipiul Constanţa

Tot pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a fost inclus şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal „Delavrancea”, municipiul Constanţa, iniţiator UAT municipiul Constanţa.

Este vorba de o stradă care va lega bulevardele Aurel Vlaicu şi Soveja, iar despre acest aspect primarul Vergil Chiţac a oferit mai multe detalii.

„În ședința Consiliului Local de marţi am adus în discuție un Plan Urbanistic Zonal așteptat de multă lume, care reglementează zona Barbu Ștefănescu Delavrancea. Pe scurt, acest PUZ produce efecte asupra unei zone unde vom construi o nouă arteră în Constanța, care va ajuta la decongestionarea traficului de pe străzile Ștefăniță Vodă și Baba Novac. Noua stradă reprezintă o alternativă paralelă cu strada Baba Novac, care va uni bulevardul Aurel Vlaicu cu bulevardul Soveja. Artera se va înțepa în bulevardul Soveja în zona Eden, iar, la capătul celălalt, va ajunge la bulevardul Aurel Vlaicu în zona complexului comercial Vivo.

Discuții despre necesitatea elaborării acestui PUZ au fost încă din 2015, dar demersurile efective le-am demarat în 2020. Sectorul de drum despre care vorbim trece pe un teren al Ministerului Apărării Naționale și am purtat multe runde de negocieri pentru a obține avizul favorabil.

Prin acest proiect, sunt convins că vom reuși să rezolvăm una dintre marile probleme ale traficului rutier din Constanța”, a declarat Vergil Chiţac.

La şedinţă au fost prezenţi 27 de consilieri locali, iar aceasta s-a desfăşurat în format online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6974 secunde