USR: „Claudiu Năsui a dat în judecată Administraţia Prezidenţială”

206
USR: „Claudiu Năsui a dat în judecată Administraţia Prezidenţială” - nasui-proces-1699618895.jpg

Articole de la același autor

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat că a dat în judecată Administraţia Prezidenţială pentru refuzul de a furniza informaţii publice despre deplasările preşedinţilor între anii 2010 - 2023.

Potrivit unui comunicat al USR, Claudiu Năsui a trimis în urmă cu mai mult de 30 de zile, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii publice, o solicitare privind deplasările preşedinţilor României şi costurile lor.

„Câte au fost? Unde au fost? Câte zile? Cât au costat? Şi cu ce aeronavă a plecat? Şi dacă a fost o aeronavă închiriată cu ce cost? Domnul Iohannis nu cheltuieşte banii lui. Cheltuie banii noştri. Într-o democraţie ar trebui să se ştie lucrurile acestea. E o minimă transparenţă. În statul român, însă, nu numai că aceste informaţii nu sunt pe site, dar se pare că nu le poţi obţine nici la cerere (aşa cum zice legea)”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El a precizat că Administraţia Prezidenţială a solicitat un termen mai îndelungat pentru a analiza informaţiile.

„A trecut şi termenul acela mai îndelungat. Adică 30 de zile. Şi tot n-au răspuns. Caz clasic pentru statul român. Dar sunt obişnuit. Nu mă dau bătut. De îndată ce se termină procesul, vă voi ţine la curent, aşa cum am făcut şi cu ASF. Alţii care au secretizat de la sine putere informaţii pe care le voiau ţinute departe de ochii lumii”, a adăugat Năsui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4401 secunde